-

Rămăşiţe de animale protejate arse în mod ceremonial de autorităţile din Myanmar

Colţi de elefanţi, oase, solzi de pangolin şi alte rămăşiţe de animale sălbatice, confiscate de autorităţi, au fost arse în cadrul unei ceremonii.

Acest demers a fost initiat de catre autoritatile din Myanmar si a avut ca mesaj combaterea traficului ilegal.

Printre rămăşiţele în valoare de 1,3 milioane de dolari distruse de autorităţi s-au numărat 277 de colţi de fildeş, 227 de oase de elefant şi de la alte vieţuitoare sălbatice, 45 de piei, 1.544 de coarne, 45,5 kilograme de solzi de pangolin şi 128 de obiecte de la diverse specii.

''Conservarea sustenabilă a resurselor naturale din ţara noastră, inclusiv pământul, apa, pădurea, munţii şi fauna sălbatică, este deosebit de importantă pentru binele generaţiilor viitoare. Desemnăm şi înfiinţăm arii protejate pentru conservarea biodiversităţii'', a declarat în cadrul ceremoniei ministrul pentru Conservarea resurselor naturale şi mediului din Myanmar, U Ohn Win.

42 de zone protejate, care ocupă 5,79% din suprafaţa totală a ţării, au fost declarate până în prezent zone protejate, a adăugat oficialul din Myanmar.

În conformitate cu articolul 19 din legea pentru zonele protejate şi conservarea biodiversităţii, înfiinţată în luna mai a acestui an, au fost stabilite trei niveluri de protecţie a animalelor sălbatice: totală, normală şi sezonieră.

Elefantul, tigrul, leopardul, gaurul, ursul, cerbul sangai şi pangolinul sunt incluse pe lista speciilor care se bucură de protecţie totală.

Potrivit acestei legi, o persoană poate fi condamnată la o perioadă de trei - zece ani de închisoare şi amendă pentru uciderea sau rănirea animalelor incluse pe lista speciilor protejate total sau pentru colectarea şi comerţul rămăşiţelor acestora, precizează Xinhua.

Sursa: AGERPRES