-

Numărătoarea anuală a animalelor de la Grădina Zoologică din Londra

Îngrijitorii de la Grădina Zoologică din Londra (London Zoo) au demarat o sarcină dificilă, ce constă în a număra toate... animalele din incintă!

Iar exemplare provin de la nu mai puțin de 600 de specii de animale sălbatice! Acest lucru se intampla în cadrul tradiţionalului recensământ anual al acestui stabiliment.

De la tigri la maimuţe, îngrijitorii de la London Zoo ţin evidenţa tuturor animalelor mari şi mici din incinta parcului, în cadrul unei proceduri care este necesară pentru validarea licenţei de funcţionare a grădinii zoologice din capitala Marii Britanii.

Numărătoarea de anul trecut a înregistrat 19.289 de animale sălbatice la London Zoo.

"Avem multe specii diferite şi în cadrul fiecărei specii avem mulţi indivizi diferiţi, cu comportamente diferite", a declarat Angela Ryan, managerul diviziei Animal Operations. "Aşadar, faptul de a putea să ne asigurăm că îi vedem, că nu realizăm o numărătoare dublă, poate fi o adevărată provocare", a adăugat ea.

Printre animalele nou apărute în 2018 la London Zoo se află pui de pinguini, exemplare de furnicar-american şi lipitorile Buffy, Angel şi Spike.

După ce recensământul animalelor va fi finalizat, directorii de la London Zoo vor comunica rezultatul final al numărătorii altor grădini şi parcuri zoologice din lumea întreagă, pentru a contribui astfel la succesul programelor internaţionale de conservare a speciilor.

Sursa: AGERPRES