-

Urşii koala reprezintă o specie "dispărută funcţional", spun experţii

Sunt tot mai puţini urşi koala în lume... Până la momentul - inevitabil - în care specia va dispărea. Mai există doar 80.000 de exemplare rămase în sălbăticie, potrivit fundaţiei australiene Koala.

Militanţii ecologişti susţin că aceste animale nu mai pot produce o nouă generaţie.
"Specie stinsă funcţional" înseamnă o populaţie care nu se mai poate perpetua, a cărei reproducere este rară şi care, chiar dacă se reproduce, suferă de o consanguinitate.
Acest lucru înseamnă şi că numărul urşilor koala a scăzut atât de mult încât specia nu mai poate juca un rol în ecosistem, în special în acela al eucalipţilor. Între 1890 şi 1927, peste 8 milioane de exemplare de koala au fost expediate la Londra după ce au fost sacrificate pentru blana lor. Urşii koala se sting din cauza ameninţărilor la adresa habitatului lor şi a valurilor de căldură provocate de schimbările climatice. Animalele suferă de deshidratare.
"După alegerile din mai, voi cere noului premier să adopte o lege privind protecţia urşilor koala, lege care este gata să fie pusă în aplicare încă din 2016 " a declarat Deborah Tabart, preşedinta Fundaţiei Koala. "Această situaţie critică este responsabilitatea noastră acum", a mai adăugat ea.

RADOR

Foto: Pixabay