-

Cea mai mare oglindă naturală a lumii sau „locul în care cerul se unește cu Pământul”

Salar de Uyuni este o câmpie de sare a cărei suprafață reflectă lumina atunci când este acoperită cu apă. Datorita dimensiunilor sale impresionante (10.500 kilometri pătrați) această câmpie magică situată la o altitudine de 3.665 de metri în sud-vestul Boliviei este considerată cea mai mare oglindă naturală de pe Pământ.

Locul pare desprins din altă lume, având o frumuseţe ireală. Privită din depărtare, câmpia boliviană pare că este locul unde cerul şi Pământul se întrepătrund.

Deşertul de sare Salar de Uyuni s-a format ca rezultat al transformărilor dintre câteva lacuri preistorice. Acesta este acoperit de o crustă de sare de câțiva metri grosime, care are o platitudine extraordinară cu o variație medie a altitudinii de până la un metru pe întreaga suprafață a Salarului. Crusta servește ca sursă de sare și acoperă un bazin de apă sărată, care este extrem de bogat în litiu. El conține între 50 și 70% rezervele mondiale de litiu.

Suprafața extinsă, cerul senin și planitatea excepțională a suprafeței fac din Salar un loc ideal pentru calibrarea altimetrelor sateliților de observare a Pământului.

Peisajul din deşertul de sare este uimitor și splendid mai ales în zilele noroase, când ai spune că turiștii se plimbă printre norii pufoși și mătăsoși. Peisajul, ce pare nesfârșit și lipsa punctelor de orientare nu încetează să uimească vizitatorii.

Turiști din lumea întreagă vin aici ca să facă fotografii, adoptând diferite posturi pe suprafața strălucitoare care seamănă cu o banchiză de gheață.

Şi păsările Flamingo sunt atrase iremediabil de acest loc, pe care îl aleg pentru împerechere şi reproducere.

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.  

Foto: Wikipedia