-

Râul care se transformă în curcubeu pentru şase luni

Timp de şase luni, râul Cani Cristals din Columbia pare un râu ca oricare altul însă în sezonul ploios acesta devine un tablou viu colorat, un adevărat curcubeu în care cinci culori creează un sperctacol impresionant al naturii.

Râul a cărui culoare împleteşte cu graţie artistică nuanţe de galben, verde, albastru, roşu şi negru, care a fost denumit "râul-curcubeu" se află în Parcul Naţional columbian Serranía de la Macarena.Parcul Național Serranía de la Macarena este o zonă protejată care acoperă 6.200 de kilometri pătrați.

Este situat la punctul de întâlnire dintre pădurea amazoniană, munții Anzi și câmpia tropicală Llanos.

Parcul este unul dintre cele mai bogate ecosisteme din Columbia: aici trăiesc peste 2.000 de specii de plante, 550 de specii de păsări, 1.200 de specii de insecte, 100 de specii de reptile, opt specii de maimuțe, furnicari și jaguari.

Culoarea unică şi spectaculoasă a râului Cano Cristales este dată de o plantă acvatică, denumită Podostemaceae (sau Macarenia clavigera), o plantă acvatică ce se lipește de suprafețele dure ale albiilor râurilor din zonele tropicale și subtropicale.

Râul celor cinci culori sau râul-curcubeu este acum protejat de guvernul columbian. Turiștii îl pot vizita doar în cadrul tururilor organizate de agenții specializate.