-

25 de balene au fost salvate pe coasta Tazmaniei, după ce au rămas blocate pe o porţiune de nisip dintr-un golf

Echipele de salvare au eliberat marţi aproximativ 25 de balene, care au rămas blocate pe o porţiune de nisip de pe coasta de vest a Tazmaniei, într-unul dintre cele mai grave incidente petrecute pe plajele din Australia.

Oamenii de ştiinţă au spus că aproximativ 90 dintre cele 270 de balene pilot au murit de când au rămas blocate în apele puţin adânci, în cursul zilei de luni.

Peste 60 de persoane sunt implicate în efortul de salvare, inclusiv pescari locali şi voluntari.

Aceştia sunt îmbrăcaţi în costume de neopren şi lucrează în schimburi pentru a preveni hipotermia. Operaţiunile de salvare continuă.

Aproximativ 270 de balene-pilot au eşuat pe coasta insulei australiene Tasmania, fapt anunţat de autoritatea locală pentru animale sălbatice.

Experţii au ajuns în golful Macquarie Bay din vestul insulei pentru a-şi face o idee despre situaţie şi pentru a iniţia operaţiunea de salvare. Balenele-pilot sunt animale extrem de sociabile, putând migra împreună în număr de câteva sute.

Grupurile, numite şcoli, îi urmează pe câţiva conducători, înotând după aceştia în ape puţin adânci, unde adesea nu se mai pot orienta. În astfel de cazuri de eşuare în masă, a căror cauză este încă în mare parte neclară, de obicei majoritatea animalelor mor.

Eşuarea lor este un fenomen destul de frecvent în Tasmania, dar în majoritatea cazurilor sunt afectate mult mai puţine animale decât în cel actual.

Recent, pe coasta din zonă, a fost salvat un grup mai mic de caşaloţi.

Sursa: rador

Foto: pixabay