-

Guma de mestecat care vindecă parodontoza. Ingredientul secret!

O studentă din regiunea ucraineană Ivano-Frankivsk a inventat o gumă de mestecat benefică persoanelor care suferă de parodontoză. Potrivit presei locale, invenţia tinerei se bazează pe miere şi are efect bactericid.

"Pentru a prepara această gumă de mestecat, folosesc miere caramelizată, ceară, polen, păstură şi propolis, însă principalul secret al efectului care vindecă parodontoza este mierea caramelizată" - a explicat tânăra, adăugând că a studiat timp de un an proprietătile mierii respective.

"Cel mai dificil lucru a fost să fac în aşa fel încât produsul să poată fi masticabil, pentru că doar aşa poate va avea efect terapeutic" - a adăugat studenta.

Aceasta menţionează că guma trebuie mestecată timp de 10-15 minute, timp în care substantele active acţionează în cavitatea bucală.

Potrivit Martei, spre deosebire de guma de mestecat obişnuită, cea inventată de ea poate fi înghiţită, deoarece nu există niciun pericol pentru sănătate. Invenţia studentei a fost studiată de consilierul stiintific Serhi Kurta, care a confirmat că, potrivit concluziilor tuturor specialiştilor, această gumă de mestecat chiar este vindecătoare, fiind testată în acest sens pe zece pacienţi.

Sursa: rador.ro

Articole înrudite