-

Căsătoria reduce riscul de demenţă

Un studiu publicat în "Journal of Neurology, Neurosurgery & Psychiatry" a constatat că la persoanele necăsătorite, riscul de a dezvolta demenţă este cu 42% mai crescut în comparaţie cu cuplurile căsătorite.

Persoanele văduve sunt, de asemenea, mai expuse riscului, cu o sansă mai mare cu 20%. Cercetătorii de la London University College sintetizează concluziile din 15 studii separate privind relaţia dintre riscul de demenţă si starea civilă.

Prin combinarea rezultatelor a 15 studii, oamenii de ştiinţă au fost capabili să analizeze datele provenite de la peste 800.000 de persoane din întreaga lume. Potrivit dr.Laura Phipps, care lucrează în domeniul studierii bolii Alzheimer în Marea Britanie, există multe motive pentru care căsătoria aduce un număr mare de beneficii pentru sănătate.

"Oamenii care sunt căsătoriţi tind să fie mai bine din punct de vedere financiar - un factor strâns legat de multe aspecte ale sănătăţii noastre.

Soţii pot contribui la promovarea obiceiurilor sănătoase, la îngrijirea sănătăţii partenerului şi la acordarea unui sprijin social important", a adăugat dr.Laura Phipps. Colaborarea dintre căsătorie şi îngrijirea pe care şi-o oferă partenerii sunt factori care contribuie la reducerea riscului de boală psihică într-o etapă ulterioară a vieţii.

Sursa: rador

Articole înrudite