-

Cea mai importantă reuniune științifică la Herculane

În cadrul evenimentului vor fi prezenți într-un număr record, istorici și cercetători din țară și din străinătate: Austria, Croatia, Italia, Franta, SUA.

Muzeul Judetean de Etnografie și al Regimentului de Granită din Caransebeș organizează până duminică, în statiunea turistică Băile Herculane, cea de-a 44-a editie a Simpozionului International de Arheologie și Istorie "In Memoriam Constantin Daicoviciu".

Tema din acest an a acestei manifestări este: "Circulatia ideilor pe Dunăre, mare și uscat din Antichitate până în prezent".

Noutatea din acest an este conferită de lansarea a două lucrări: Johann Steiner, Doina Magheti - 'Mormintele tac', Editura Polirom, prezintă Alina Mazilu și Miodrag Milin; Andrei Milin - 'Sârbii din România - Documentar și Studii despre Remodelarea Identitară', editura Cetatea de Scaun, Suceava, 2017.

În programul acestei actiuni culturale de amploare vor fi sustinute conferinte și comunicări legate de tema mentionată. Vineri, 2 martie, va fi organizată conferinta cu titlul: "Centenarul Unirii și Personalitătile Almăjului", eveniment ce se va desfășura la Casa de Cultură 'Dr. Ion Sârbu' din Comuna Eftimie Murgu, precum și o excursie tematică pe traseul: Băile Herculane - Lăpușnicel (Praetorium) - Cascada Bigăr - Dalboșet (Senatorial Roman Villa) - Morile de Apă de la Eftimie Murgu (monument UNESCO).

Prin numărul de participanti și prin valoarea comunicărilor, această manifestare este cea mai importantă reuniune știintifică din partea de vest a tării.

Sursa: rador

Articole înrudite