-

Descoperirea a încă cinci schelete umane, în Pompei

Arheologii au descoperit cinci schelete noi în Pompei, a declarat pentru Agenţia italiană de ştiri ANSA dl.Massimo Osanna, directorul sitului înghi?it de o erup?ie a vulcanului Vezuviu în anul 79 î.Hr.

Rămăsitele sunt probabil ale două femei si trei copii care se baricadaseră într-o încăpere pentru a scăpa de cataclism, continuă Massimo Osanna. Se mai găsesc vestigii din ceea ce ar putea fi o canapea sau un pat în apropierea rămăşiţelor victimelor.

Scheletele au fost descoperite în aceeasi casă cu inscriptia care a permis localizarea eruptiei care a îngropat Pompeiul cu două luni mai târziu decât ceea ce a fost în general admis.

Eruptia ar fi avut loc pe 24 octombrie si nu pe 24 august în anul 79 î.Hr.

Directorul sitului arheologic a explicat că descoperirile le-au furnizat informatii suplimentare oamenilor de stiintă despre dezastru.

"Cenusa a căzut timp de 18 ore", a spus directorul, "cu blocuri de lavă, care au căzut pe acoperisuri si au blocat străzile. Cu siguranţă acest lucru a făcut imposibilă orice evadare, fapt care ar explica de ce cele două femei au încercat să împingă canapeaua sau patul în fata usii pentru a stăvili cenusa, dar, din păcate, încercarea lor a fost inutilă".

Sursa: rador

Articole înrudite