-

Târgurile de Crăciun au prins contur și în România. Iată unde le puteți găsi pe cele mai frumoase 10 dintre ele

De câțiva ani și țară noastră a intrat în rândul ţărilor cu tradiţie în ceea ce privește târgurile de Crăciun. Dacă nu ați ajuns anul acesta la Viena, Praga sau Budapesta pentru a face cumpărături de Crăciun, puteți intra în atmosfera de sărbătoare alegând unul dintre târgurile de iarnă autohtone.

Într-o atmosferă care reușește să aducă în sufletele noastre o parte din magia Crăciunului, în târgurile de Crăciun din cele mai importante orașe ale României veți găsi o gamă variată de produse în tematică și spiritul sărbătorilor, de la ornamente de sărbători, haine, vin fiert și dulciuri până la bucate tradiționale românești.

Iată care sunt cele mai frumoase și cele mai cunoscute târguri de Crăciun din țara noastră:

1. Târgul de Crăciun din Sibiu

Având o tradiție de 11 ani, târgul ce Crăciun din Sibiu este primul târg de sărbători organizat în țara noastră și cel mai cunoscut. Anul acesta, peste100 de comercianți vă vor aștepta la Sibiu de jur împrejurul Pieței Mari cu cadouri pentru toate gusturile pentru cei dragi. Totodată, o proiecție grandioasă pe toate clădirile din Piața Mare va face ca centrul Sibiului să fie, poate, cel mai luminos din țară. Copii vor fi cu siguranță fascinați de atelierul lui Moș Crăciun și de un parc de distracții pentru copii în centrul căruia stă un carusel construit special pentru acest eveniment.

„Târgul de Crăciun Sibiu ne-a devenit foarte drag nouă, sibienilor, dar și turiștilor. Cred că succesul și aprecierea de care se bucură Târgul de Crăciun se datorează în primul rând locației - Piața Mare a Sibiului - care are o arhitectura deosebită și o imagine care se pretează unui astfel de eveniment. Pentru oraș, deschiderea Târgului de Crăciun marchează începutul sărbătorilor de iarnă, acesta fiind prilejul cu care Primăria Sibiu pune în funcțiune iluminatul de sărbători din centrul istoric", declara primarul orașului.

2. Târgul de Crăciun din Piața Constituției

Capitala nu putea lipsi din lista orașelor cu cele mai frumoase târguri de Crăciun. De câțiva ani, aici se organizează în Piața Constituției Târgul de Crăciun, un proiect care a devenit din ce în ce mai popular. Aici, vizitatorii vor găsi peste 100 de măsuțe cu ornamente, jucării, obiecte artizanale, accesorii, costume populare, prăjituri, cozonaci, dulcețuri de casă, dar și mâncăruri cu specific tradițional: sărmăluțe, murături, zacuscă, brânzeturi, cârnați sau vin fiert.
În centrul târgului de Crăciun din București va fi amenajat un brad de Crăciun înalt de 30 de metri, decorat cu mii de luminițe, dar și o zonă în care va fi recreată artistic scena Nașterii Domnului.
Copiii îl pot întâlni pe Moş Crăciun și pe spiridușii săi de pe 16 până pe 24 decembrie, între orele 11.00 – 13.00 şi 17.00 - 22.00.
În fiecare seară, magia sarbatorilor este potențată de spectacole de muzică şi dans, printre protagonisți numărându-se artiști consacrați ai scenei românești.

3.Târgul de Crăciun de la Timişoara

Timișoara a fost următorul oraș, după Sibiu, care a organizat un târg specific sărbătorilor de iarnă. Și de atunci a rămas o traditie. În Piața Victoriei din oraș vă așteaptă căsuţe cu produse tradiţionale, specifice sărbătorilor de iarnă. În cadrul târgului, vizitatorii sunt întampinaţi cu decoraţiuni, luminiţe, spectacole, colinde, cadouri, preparate specifice de sezon şi multe alte surprize. Începand cu data de 18 decembrie, în Piaţa Victoriei din Timisoara va sosi Moş Crăciun, iar celor mici li se vor pregăti diverse surprize.

4. Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca

Piața Unirii din Cluj Napoca găzduieşte de 7 ani cel mai mare târg de Crăciun din această zonă a țării. Pentru a-i face pe vizitatori să simtă magia Crăciunului, organizatorii au pregătit în acest an un decor de poveste. „Prin modul de organizare, Târgul de Crăciun de la Cluj-Napoca este comparabil cu cel din marile capitale europene, deoarece reuneşte toate elementele necesare unei manifestări de asemenea anvergură: Căsuţa lui Moş Crăciun, 40 de căsuţe cu produse de sezon (exemple - vin fiert, dulciuri - seminţe şi fructe glazurate), patinoar, scenă, pe care sunt programate in fiecare seară concerte" spun reprezentanții primăriei Cluj Napoca.

5. Târgul de Crăciun de la Brașov

Christkindlesmarkt Brașov este un eveniment inspirat de tradiția vechilor târguri germane. Situat în centrul orașului, în Piața Sfatului, târgul este o adevărată atracție pentru turişti. Vizitatorii pot cumpăra de aici icoane, tablouri, bijuterii, aranjamente florale, haine, ornamente sau obiecte de ceramică făcute de artiști plastici și meșteri populari. Anul acesta, pe lângă cele 40 de căsuțe, în Piața Sfatului vor fi amplasate și alte căsuțe, rezervate primăriilor Linz (Austria) și Nurnberg (Germania), care vor găzdui expoziții organizate de primăriile invitate.

6. Ambasada lui Moș Crăciun din Parcul Mogoșoaia

Într-un decor de basm, Ambasada lui Moș Crăciun din Parcul Mogoșoaia este un eveniment cu tradiție. Cu siguranță aici veți întâlni spiritul Crăciunului şi veți simți că ati păşit pe teritoriul şi în casa lui Moş Crăciun. Sute de brazi împodobiți vă vor purta cu gândul la magia sărbătorilor, iar zeci de căsuțe de poveste vă vor îmbia cu arome de vin fiert și cu fel de fel de bunătăți.

7. Târgul de Crăciun Piatra Neamţ

Orașul de la poalele Pietricicăi găzduiește unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din zonă. Anul acesta, târgul de la Piatra Neamț va fi deschis în perioada 15 decembrie 2017 – 1 ianuarie 2018 și se va desfășura la Curtea Domnească. Pe data de 23 decembrie aici va avea loc Caravana lui Moș Crăciun.

8. Târgul de Crăciun din Oradea

Găzduit de Cetatea din Oradea (30 noiembrie – 31 decembrie 2017), târgul de sărbători de aici a fost deschis de caravanele Coca-Cola, cu celebrele camioane roşii de Crăciun. În cadrul caravanei, participanţii la târg se pot întâlni cu Moş Crăciun, îşi pot face poze într-un decor de sărbătoare și își pot face cumpărături de la căsuţele din lemn amenajate special, unde vor găsi produse specifice sărbătorilor de iarnă.

9. Târgul de iarnă din Deva

Concertele live și Balul de Crăciun sunt doar o parte dintre surprizele de care vor avea parte vizitatorii târgului, în Piața Unirii din centrul istoric. Evenimentul se desfășoară până la sfârșitul anului.

10. Târgul de Craciun din Arad

Evenimentul găzduit de Primăria municipiului Arad va avea loc în perioada 24 noiembrie 2017-7 ianuarie 2018 și va fi organizat în centrul orașului și în Parcul Mihai Eminescu. Aici sunt pregătite căsuțe cu produse specifice sărbătorilor de iarnă, brazi împodobiți și programe artistice, un carusel specific parcurilor de distracție europene și atelierul lui Moș Crăciun.

Articole înrudite