-

Atracţiile turistice din Tulcea, succes la Târgul de la Berlin

În perioada 7-11 martie, Judeţul Tulcea a fost prezent la Târgul de Turism de la Berlin, unde au fost promovate Delta Dunării şi Dobrogea de Nord.

Aceste destinatii s-au bucurat de atenţia şi interesul a aproximativ o sută de agenţi de turism şi a numeroşi vizitatori sosiţi la târg în ultimele două zile.

Delta Dunării, un brand în sine, i-a atras ca un magnet atât pe cei familiari ţinutului deltaic cât şi noi doritori a descoperi tainele locului în care Dunărea îşi pregăteşte contopirea cu Marea Neagră.

Judeţul Tulcea s-a încadrat cu succes între cei 40 de expozanţi - agenţii de turism, companii aeriene şi autorităţi locale, care au dat informaţii turiştilor interesaţi şi au prezentat ofertele turistice pregătite special pentru vizitatorii germani de la Târgul de Turism din Berlin. Ministerul Turismului a pus la dispoziţie standul în cadrul Târgului Internaţional de Turism de la Berlin, în suprafaţă de 239 de metri pătraţi, agenţiilor, autorităţilor locale şi operatorilor economici din domeniul turismului interesaţi să promoveze în Germania ofertele pentru ţara noastră.

Alături de expozanţi, un punct de atracţie la standul României l-a constituit şi programul artistic demarat încă din prima zi a ITB cu 'Seara Românească' şi continuat, în zilele următoare, cu evoluţia unor artişti de muzică uşoară şi ansambluri folclorice.

Totodată, berlinezii au fost deosebit de încântaţi de prezenţa la stand a unei şahiste de numai 13 ani, care a oferit adevărate lecţii de inteligenţă şi măiestrie celor ce se încumetau să se aşeze la masa de joc, precum şi de îndeletnicirea nobilă şi migăloasă a unui încondeietor de ouă, din ale cărui mâini ieşeau adevărate bijuterii tradiţionale. Planetele s-au aliniat, Ministerul Turismului şi-a făcut treaba pe deplin, expozanţii s-au bucurat de atenţie şi de vizitatori - Delta Dunării fiind, ca de obicei, o destinaţie prioritară, toate aceste elemente contribuind cu succes la îmbunătăţirea imaginii ţării noastre.

ITB Berlin este recunoscut ca fiind cel mai mare târg de turism din lume, atât ca suprafaţă - 160.000 mp, cât şi ca expozanţi reuniţi în acest an - mai mult de 10.000, reprezentând peste 180 de ţări de pe cinci continente. Cele 26 de pavilioane ale Târgului au fost 'călcate', în cele cinci zile, de peste 160.000 vizitatori, dintre care 109.000 au fost agenţii şi operatori în domeniul turismului.

Articole înrudite