-

"De la mocăniţă la bicicletă", proiect pentru turiştii care vin la Castelul Corvinilor

O porţiune de cinci km din traseul fostei mocăniţe, dintre Hunedoara şi furnalul de la Govăjdia, va fi transformată în pistă pentru biciclete.


Asociaţia "Alternative Rurale" a elaborat proiectul "De la mocănită la bicicletă" prin care îşi propune să transforme în pistă de biciclete o porţiune de cinci kilometri din traseul fostei mocăniţe care făcea legătura între municipiul Hunedoara şi furnalul de la Govăjdia - cel mai vechi din România. Proiectul se adresează îndeosebi turiştilor care vizitează Castelul Corvinilor.

Proiectul prevede curăţarea terasamentului celei mai vechi mocăniţe din ţară de arbuştii care ar putea răni turiştii, nivelarea terasamentului căii ferate înguste şi adaptarea traseului într-o pistă de biciclete, în paralel cu amenajarea unor puncte de belvedere şi informare. Astfel, turiştii care vizitează Ţinutul Pădurenilor şi în special cei care vin la Castelul Corvinilor vor avea la dispoziţie un program alternativ care va putea include o excursie cu bicicletele într-o zonă cu multă natură.

Proiectul "De la mocăniţă la bicicletă" a fost acceptat între cele pe care le susţine Fundaţia Comunitară Timişoara în cadrul evenimentului Timotion, din 22 aprilie, la Timişoara. Cu acest prilej organizatorii şi-au propus să susţină prin mişcare 18 proiecte de interes social din Timişoara şi partea de vest a României, sumele strânse din donaţii urmând să revină asociaţiilor în cauză.

Sursa: rador

Articole înrudite