-

Trei izvoare terapeutice, potențial turistic în Costești, Vâlcea

În comuna Costeşti, din Vâlcea, trei izvoare iodate şi sulfuroase atrag numeroşi oameni, care cred că apa îi ajută să-şi vindece diverse afecţiuni.

Autorităţile locale n-au bani să refacă reţeaua de alimentare a fostelor băi din comună, dar clădirea în care funcţionau a fost transformată în pensiune prin fonduri europene.

La mijlocul anilor '30 ai secolului XX s-a luat decizia amenajării unui stabiliment balnear, în vederea valorificării lor, foarte aproape de centrul comunei vâlcene Costesti.

Nationalizarea si retrocedările ulterioare au făcut ca în momentul de fată apele să nu mai poată fi valorificate în acelasi sistem. Lipsa fondurilor pare să fie impedimentul principal, după cum sustine conducerea administratiei locale.

Totusi, sansa ca aceste ape să fie redate circuitului turistic nu este pierdută, având în vedere că stabilimentul balnear a fost reabilitat cu fonduri europene si transformat recent într-o pensiune. Proprietarii acesteia s-au arătat interesati de refacerea sistemului de alimentare a băilor si de includerea lui mai apoi în circuitul turistic.

Sursa: rador

Articole înrudite