-

Serbia și Albania propun "produse turistice comune"

Ministrul sârb al turismului, Rasim Ljajic, și omologul său din Albania, Blendi Klosi, au semnat un acord de cooperare în domeniul turismului.

Ministrul albanez a declarat că turismul a devenit o ramură a economiei, deoarece "aduce venituri, iar veniturile dezvoltă economia și oferă o viată mai bună pentru cetăteni".

"Albania și Serbia au ce oferi împreună. Potentialul este mare și trebuie valorificat patrimoniul cultural și stilurile diferite de viată", a subliniat Klosi, care a anuntat că s-a convenit organizarea unei reuniuni a ministrilor turismului din regiunea balcanică în vederea elaborării unei strategii comune si a unor produse turistice comune pentru obtinerea unor rezultate mai bune pe piata internatională.

Rasim Ljajic a declarat că produsul turistic comun va mări sansele de atragere a turistilor străini, mai ales de peste ocean, care în timpul unei călătorii vor putea vizita mai multe tări.

Serbia are astfel de acorduri cu Muntenegru si Macedonia si pregăteste acorduri similare cu Bulgaria si Croatia.

Ljajic a apreciat că "nu există nimic mai bun si mai eficient pentru demolarea stereotipurilor si a barierelor dintre oameni decât călătoriile turistice".

Sursa: rador

Articole înrudite

 • În Japonia, turiştii vor fi controlaţi cu ajutorul Wi-Fi

  În municipiul Kyoto din Japonia va fi testat un nou sistem, cu ajutorul căruia va fi controlat şi estimat fluxul turiştilor şi va fi gestionat accesul vizitatorilor la cele mai populare obiective turistice locale, informează The Japan Times.

 • O nouă staţiune balneară în Bistriţa-Năsăud: Rodna

  Trei localităţi din judeţul Bistriţa - Năsăud au acum statut de staţiune balneară: Sângeorz - Băi, Colibiţa şi mai nou comuna Rodna. Localitatea de la Poalele Munţilor Rodnei dispune de importante resurse naturale.

 • FOTO: Letea, satul locuit de urmaşii cazacilor

  Letea este un sat situat în comuna C.A. Rosetti din județul Tulcea, Dobrogea. Se află în estul Deltei Dunării, între brațele Chilia și Sulina. Detalii:

 • FOTO: Delta Dunării, oaza de relaxare a țării!

  Odată ajuns în Delta Dunării îti dorești să revii. Liniștea, localnicii autentici și frumusețea zonei îți fac sufletul să vibreze. De fiecare dată când ajungi aici, ai senzația că rămân tot mai multe locuri de văzut, iar timpul e prea scurt ca să te poți bucura de tot ce îți oferă Delta, cu peisaje schimbătoare în funcție de anotimp.

 • Frumusețile Oltului, descoperite de românii din Bulgaria și Serbia

  Mai multe obiective turistice de importanță istorică și culturală din județul Olt vor fi vizitate la finele acestei saptamâni, de români din Bulgaria și Serbia, în cadrul proiectului „Descopera și Cunoaște România”.