-

Serbia și Albania propun "produse turistice comune"

Ministrul sârb al turismului, Rasim Ljajic, și omologul său din Albania, Blendi Klosi, au semnat un acord de cooperare în domeniul turismului.

Ministrul albanez a declarat că turismul a devenit o ramură a economiei, deoarece "aduce venituri, iar veniturile dezvoltă economia și oferă o viată mai bună pentru cetăteni".

"Albania și Serbia au ce oferi împreună. Potentialul este mare și trebuie valorificat patrimoniul cultural și stilurile diferite de viată", a subliniat Klosi, care a anuntat că s-a convenit organizarea unei reuniuni a ministrilor turismului din regiunea balcanică în vederea elaborării unei strategii comune si a unor produse turistice comune pentru obtinerea unor rezultate mai bune pe piata internatională.

Rasim Ljajic a declarat că produsul turistic comun va mări sansele de atragere a turistilor străini, mai ales de peste ocean, care în timpul unei călătorii vor putea vizita mai multe tări.

Serbia are astfel de acorduri cu Muntenegru si Macedonia si pregăteste acorduri similare cu Bulgaria si Croatia.

Ljajic a apreciat că "nu există nimic mai bun si mai eficient pentru demolarea stereotipurilor si a barierelor dintre oameni decât călătoriile turistice".

Sursa: rador

Articole înrudite