-

Croazieră la trecerea spectaculoasă a Dunării prin Carpați

Cazanele Dunării oferă una dintre cele mai spectaculoase priveliști din România, a cărui frumusețe este aproape imposibil de descris în cuvinte.

Cel mai lung defileu natural din Europa străbate trecerea Dunării prin munții Carpați creând un spectacol de o frumusețe sălbatică, în care apele învolburate ale fluviului, străjuite de o parte și de alta de Carpați, parcă fierb la propriu.

Cine ajunge în zonă își va dori cu siguranță să exploreze această minunăție a naturii nu numai de pe țărm, ci și din larg. Vestea bună este că recent, croazierele cu vaporul în Clisura Dunării au fost reluate, iar cei care își doresc o aventură unică pe Dunăre, în cea mai frumoasă porțiune a ei, o pot avea.

Traseul stabilit are o durată de două ore, iar un bilet costă 40 de lei pentru adulţi şi 20 de lei pentru copii. Cursele sunt realizate cu vaporaşul “Baziaş 1”, care are o capacitate de 50 de locuri.

Plecarea cu nava se face din portul Moldova Veche, din judeţul Caraş-Severin, pe traseul stânca Babacaia – Cetatea Golubăţ şi retur pe partea cealaltă a Insulei Ostrov, unde pot fi admiraţi caii sălbatici.

“Croazierele pe Dunăre, cu catamaranul Baziaş 1, sunt reluate. Traseul este stabilit pentru două ore, ocazie cu care se va da un tur al fabulosului Ostrov, de unde pot fi admiraţi caii sălbatici de la Moldova Veche. Totodată, se va vizita Cetatea Golubac şi legendara stâncă Babacaia”, a anunţat Consiliul Judeţean Caraş-Severin.

Nava ”Baziaş ”1 a fost cumpărată în anul 2015 de către Consiliul Judeţean Caraş-Severin în cadrul unui proiect transfrontalier implementat în parteneriat cu Primăria Kladovo, Serbia, şi Consiliul Local Pojejena, în valoare de un milion de euro.

“Recomand celui care vizitează Clisura Dunării să nu rateze o astfel de croazieră cu plecare din Portul Moldova Veche şi care îţi oferă şansa să petreci aproximativ două ore în locul unde Dunărea îşi începe călătoria către Marea Neagră prin, probabil, cel mai spectaculos defileu din Europa”, a afirmat Adrian Torma, primarul oraşului Moldova Veche.

Croazierele cu vaporaşul în Clisura Dunării se realizează pe bază de rezervări la numărul de telefon 0735.233.796.