-

Polonia ar putea introduce obligativitatea vaccinării cetăţenilor non-UE

Guvernul polonez studiază posibilitatea de a introduce obligativitatea vaccinării în cazul cetăţenilor străini din afara Uniunii Europene. Detalii:

Turiştii și refugiații urmează să fie supuși vaccinării obligatorii chiar dacă perioada de şedere în Polonia nu depășește trei luni - potrivit ziarului Rzeczpospolita.

„În prezent, legislația nu prevede că studenții străini, de exemplu, trebuie să prezinte adeverinţe care să demonstreze că sunt vaccinaţi împotriva rujeolei sau a tuberculozei, boli care au ajuns să fie o mare problemă în rândul celor care vin prin estul Poloniei", a declarat Marcin Czech, viceministrul polonez al sănătății.

La rândul lor, reprezentanții inspecției sanitare din Polonia atrag atenţia că în Ucraina, de exemplu, doar jumătate din populație este vaccinată împotriva tuberculozei.

În Polonia există 37,5 mii de studenți şi foarte mulţi muncitori ucraineni şi, potrivit experților, dacă acești indicatori, privind numărul de cetăţeni străini nevaccinați, sunt adăugați la numărul polonezilor care nu se vaccinează ca urmare a mișcărilor anti-vaccin, atunci există riscul unei epidemii.

În ceea ce privește refugiații, guvernul polonez intenționează să introducă în cazul lor vaccinurile obligatorii, chiar și în cazul în care aceştia doar tranzitează Polonia.

Sursa: rador

Articole înrudite