-

Pensiunile din Munții Rodnei, ocupate în totalitate de Crăciun

După ploile din ultimele zile care au topit mare parte din zăpada depusă la deal și la ses, cea mai buna optiune pentru petrecerea Crăciunului într-o atmosferă magică se dovedește a fi muntele.

Pensiunile din masivul Rodnei sunt ocupate în totalitate de cei care au fost precauti si au urmarit din timp prognozele, turistii ajungând deja la destinatie.

La Valea Mare, sat situat la la poalele Vârfului Ineu, zona de unde izvoraste si Somesul Mare, pensiunile au pregatit pachete de sarbatori de nerefuzat. Pentru o mie doua sute de lei, turistii au totul inclus: cinci zile si patru nopti de cazare cu trei mese. Cei care au ajuns deja au fost întâmpinati cu o cina de bun venit cu toate bunatatile din zona: mâncaruri din porc, pâine de casa, cozonaci, tuica de prune si vin de la podgoriile renumite din judet.

În aceste zile de sarbatoare, vor merge cu sania trasa de cai si vor asista la taiatul porcului. Proprietarii au pregatit momente frumoase în care vor veni si colindatorii din sat. În urmatoarele zile se vor organiza drumetii pe munte, foc de tabara si petreceri.

La Valea Blaznei, turistii se vor caza în pensiuni cu piscina sau pot face baile vikingilor, acele cazi cu apa fierbinte în aer liber.

La Valea Blaznei functioneaza si singura pârtie de altitudine din judet care are si cel mai lung teleschi din tara, de 1480 de metri.

Pentru trei nopți cu totul inclus inclusiv cu acces la SPA si sala de jocuri, turistii au platit 1190 de lei.

În Ajun va veni si Mos Craciun, iar în urmatoarele zile, actorii tarani din Sant, vor prezenta o piesa de teatru cu întâmplari de la ei din sat. Au foarte mult umor fiindca toata interpretarea lor se bazeza pe improvizatii.

CRISTIANA SABĂU