-

Investiţiile în infrastructura turistică, prioritate pentru Ministerul Turismului

Prioritizarea investiţiilor în turism a fost subiectul întâlnirii pe care a avut-o ministrul Turismului, Bogdan Trif, alături de preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, şi de parlamentarii prahoveni cu primarii din judeţ interesaţi de dezvoltarea turistică a zonei.

Edilii au primit informaţii despre modalitatea de a include noi proiecte in Masterplanul de investiţii al Ministerului Turismului, precum şi despre paşii pe care trebuie să îi urmeze pentru ca localităţile lor să devină staţiuni turistice. La rândul său, ministrul Turismului a abordat subiectul investiţiilor, prilej cu care a explicat nevoia de a urgenta depunerea proiectelor, mai ales în contextul simplificării de către minister a documentaţiei necesare pentru obţinerea finanţării.

"Măsurile luate de actualul Executiv s-au dovedit a fi cel mai important sprijin pe care l-a primit industria de la Revoluţie încoace. Am scăzut TVA-ul la 5% pentru turism, am acordat şi pentru următorii doi ani vouchere de vacanţă care şi-au dovedit eficacitatea după ce în 2018 au contribuit din plin la încasări mai mari pentru industrie datorită faptului că românii şi-au petrecut concediile în ţară, am creat un program special pentru sectorul balnear şi multe alte măsuri benefice. Suntem conştienţi de nevoia de investiţii în infrastructura turistică, am cerut bani de la buget special pentru acest lucru. E nevoie ca autorităţile locale să vină cu proiecte de dezvoltare. De aceea, mă bucur să constat că am găsit în Consiliul Judeţean Prahova un partener în misiunea de a stimula sectorul turistic. Judeţul are staţiuni consacrate şi extrem de căutate de români, cu toate acestea, trebuie să ne concentrăm atenţia şi asupra unor alternative care să evite supraaglomerarea unor staţiuni. Slănic Prahova este unică în lume, am vizitat-o astăzi cu interes şi cu speranţa că potenţialul aerului curat de acolo va fi valorificat prin investiţii care să ducă la creşterea numărului de turişti. Deja au fost peste 225 de mii de turişti anul trecut. Trebuie să recunoaştem, Prahova este un etalon în domeniului vinului românesc! Crama unde am fost astăzi este un exemplu elocvent de cum poţi prospera în domeniu şi cu ajutorul turismului şi cu siguranţă va figura în Drumul Vinului Naţional, proiect pe care îl avem în desfăşurare la minister", a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Ministrul Turismului a fost în vizită de lucru în judeţul Prahova, unde a avut întrevederi cu preşedintele Consiliului Judeţean, Bogdan Toader, cu reprezentanţi ai autorităţilor locale şi unde a vizitat salina Slănic Prahova şi Crama Vinalia din conacul Ceptura.

Sursa: AGERPRES

Articole înrudite