-

FOTO: Călător în țara sfântă - Drumul Crucii

Dumnezeu a îngăduit să ajung a doua oară în Israel. Cu mari emoții am ajuns în Ierusalim, unde am făcut prima oprire. Timp de două zile am trecut de porțile vechi ale cetății, care de mii de ani sunt tot acolo în mare parte intacte.

Am luat la pas toate aleile înguste pline de comercianți, care vindeau tot felul de lucruri, de la eșarfe, până la lumânări, tămâie și mirodenii.

Fiecare piatră pe care am călcat are o poveste. Mi-am simțit sufletul vibrând de emoție când am ajuns pe Drumul Crucii sau Via Dolorosa, având parcă aceeași trăire plină de obstacole și suferințe.

turism israel

Se spune că acesta este drumul pe care Iisus Hristos a umblat, purtând crucea, spre locul său de răstignire de lângă „Poarta Leilor”, actualmente în Cartierul musulman, la nord de Muntele Templului, și până la Biserica Sfântului Mormânt, pe o distanță de aproximativ 600 de metri.

religie

Drumul cuprinde 14 opriri, legate de întâmplări trăite de Iisus pe acest parcurs: într-una din ele a căzut, în alta s-a sprijinit de zid, și-a întâlnit mama etc.

religie statuie Isus

Nouă din aceste opriri sunt localizate în lungul acestui drum, pe când ultimele cinci se află toate în Biserica Sfântului Mormânt.

Text&foto: Ramona Alexandrescu

Articole înrudite