-

Castelul Huniade va fi restaurat prin Programul Naţional de Patrimoniu

Castelul Huniade din Timişoara, în care ar trebui să funcţioneze Muzeul Naţional al Banatului, va fi reabilitat prin Programul Naţional de Patrimoniu.

Consiliul Judeţean Timiş, care este administratorul clădirii, a încheiat un rotocol de colaborare cu Institutul Naţional de Patrimonoiu.

Potrivit preşedintelui CJ Timiş, Călin Dobra, Institutul Naţional de Patrimoniu va realiza proiectul după care va fi reabilitat castelul, iar Consiliul Judeţean se va ocupa de reabilitarea propriu-zisă.

"Am aprobat protocolul cu Institutul Naţional de Patrimoniu. Punem toată documentaţia din punct de vedere a proprietăţii la dispoziţia Institutului Naţional şi institutul va scoate la licitaţie documentaţia, studiul de fezabilitate sau DALI-ul pentru acest proiect, după care va preda Consiliului Judeţean, noi urmând să identificăm surse de finanţare pentru realizarea investiţiei propriu-zise", a spus Călin Dobra.

Potrivit preşedintelui CJ Timiş, cel târziu anul viitor ar trebui să fie cunoscut conceptul după care va fi reabilitată clădirea.

Castelul Huniade este închis de 12 ani pentru lucrări de consolidare şi restaurare.

Sursa: rador

Foto: commons.wikimedia.org

Articole înrudite