-

Sfaturi şi recomandări pentru un sezon estival în siguranţă

În ziua de 30 iulie a.c., poliţiştii Compartimentului de Analiza şi Prevenirea Criminalităţii au organizat în parcurile din municipiul Buzău o sesiune de informare şi conştientizare a cetăţenilor pentru prevenirea înşelăciunilor şi a furturilor din locuinţă, prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor şi prevenirea violenţei domestice, precum şi adresarea unor recomandări preventive pentru un sezon estival în siguranţă.

Poliţiştii au discutat cu buzoienii întâlniţi în parcuri despre minimele măsuri de protecţie pe care trebuie să le adopte pentru a nu cădea în plasa infractorilor.
În mod deosebit, poliţiştii au atras atenţia asupra unor moduri de operare folosite de infractori şi le-au oferit 'scrisori deschise' cu sfaturi utile în astfel de situaţii.
De asemenea, poliţiştii au reamintit buzoienilor să fie precauţi, să nu dea curs unor invitaţii primite din partea necunoscuţilor şi să încerce să reţină cât mai multe detalii ale persoanelor cu care intră în contact.
Atenţia poliţiştilor s-a îndreptat şi către adolescenţii întâlniţi în zonele de recreere din municipiu, cât şi către cei mai mici şi părinţii acestora. Dialogul cu buzoienii care s-au încadrat în această categorie a urmărit prevenirea implicării acestora în acte din sfera delincvenţei juvenile şi pentru prevenirea victimizării lor în situaţii pe risc.

Foto: Pixabay