-

Număr record de vizitatori la castelul Bran

Număr record de vizitatori la Castelul Bran. În sfârşitul de săptămână care a trecut au fost vândute peste 3.000 de bilete, iar turiştii au format cozi lungi atât la casa de bilete, cât şi la intrarea în castel.

Din cauza pandemiei, timpul de aşteptare este aproape dublu în această perioadă. Accesul se face în grupuri de cel mult 10 persoane pentru a nu se aglomera interiorul. Administratorii castelului Bran au organizat atent circuitul de vizitare în aceste vremuri, există separare pe căile de acces, sistem de semaforizare, iar dezinfectarea se face cu lămpi cu ultraviolete la intervale regulate de timp. Ghidul castelului Bran, Cristina Pavel: „Insistăm ca niciun turist să nu intre fără mască de protecţie. Dacă nu au cumva, se găsesc. Încercăm să fim foarte atenţi cu distanţa socială dintre grupurile de vizitatori, în aşa fel încât să nu fie niciun pericol. De când a debutat această criză, niciunul dintre colegii noştri nu a fost infectat.”
Castelul Bran este al doilea cel mai vizitat obiectiv turistic din România, după castelul Peleş, notează Radio România Braşov. Anul trecut au fost aici peste un milion de turişti.

RADOR
Foto: Pixabay