-

România are alte 4 noi staţiuni turistice de interes naţional (GALERIE FOTO)

La începutul acestei veri, Guvernul Romaniei a aprobat atestarea unor localităţi sau a unor părţi din localităţi ca staţiuni turistice de interes naţional.

Cele patru noi zone care din acest an îşi aşteaptă atât turiştii, cât şi investitorii, au fost clasificate drept staţiuni turistice de interes naţional în urma verificării îndeplinirii criteriilor legale, la solicitarea autorităţilor administraţiei publice locale.

Iată care sunt cele mai noi staţiuni turistice autohtone:

1. Tăşnad ( judeţul Satu Mare)

tasnad

Tăşnad este o staţiune din nord-vestul României ce face parte din judeţul Satu Mare, care a fost atestată în anul 2000. Potenţialul turistic natural este cel care a condus la dezvoltarea acestei zone prin prezenţa apelor termale captate şi utilizate în scop turistic

2. Lacu Sărat (judeţul Brăila)

lacul sarat

Acest loc este apreciat din punct de vedere turistic pentru buna sa poziționare în natură și pentru proprietățile curative de care dispun nămolul sapropelic și apa minerală hipertonică, sursa fiind chiar Lacul Sărat.Există și un complex balnear ce functionează tot timpul anului și oferă cazare, mese servite în restaurantul propriu, teren de fotbal, tenis.

3. Zona Turistică Centrul Istoric – Coridorul Crişul Repede (Municipiul Oradea, judeţul Bihor)

crisul repede

Oradea rămâne un oraș autentic, impresionând în primul rând prin diversitatea de clădiri, ale căror culori, stil, arhitectură și poveste frapează orice trecător.Nu întâmplător, multe voci afirmă cu tărie ă oraşului Oradea îi aparţine cel mai frumos centru istoric din România, care trebuie musai vizitat de cât mai mulţi turişti.

4. Zona Turistică Borlova – Muntele Mic (Comuna Turnu Ruieni, judeţul Caraş-Severin)

borlova

Localitatea Borlova își trage numele de la râul Borlova, pe ale cărui maluri a fost așezată odinioară vatra satului. Astăzi, satul este așezat pe albia râului Sebeș, mărginit de două șiruri de dealuri. Privind satul din orice direcție și în orice anotimp te impresionează frumusețea văilor, a culmilor ce se desprind din golul Muntelui Mic, coborând pantele împădurite în șopotul pâraielor până în vatra satului.

Totodată, având în vedere potenţialul turistic, dar şi resursele naturale şi antropice, localităţile Tăuţii Măgherăuş (jud. Maramureş), Vama (jud. Satu Mare), Ocnele Mari (jud. Vâlcea), Peştişani (jud. Gorj), Jucu (jud. Cluj) au fost atestate ca staţiuni turistice de interes local.

Potrivit ministerului, pe termen lung şi mediu, atestarea localităţilor mai sus menţionate ca staţiuni turistice de interes naţional, respectiv local, va crea un impact socio-economic pozitiv.

„Acestea vor putea fi promovate cu noul statut şi astfel vor avea şanse mai mari în atragerea de finanţări nerambursabile. Spre exemplu, investitorii ar putea accesa finanţări structurale europene pentru construirea de structuri de primire turistice, fapt ce va contribui la creşterea numărului turiştilor de pe piaţa internă şi externă”, se menţionează în comunicat.

Articole înrudite