-

Semnele zodiacale s-au schimbat, ca urmare a rotației Pământului. Află ce zodie ești, după noua ordine astrologică!

Nu toată lumea crede în zodiac, dar știm cu toții că sunt 12 semne zodiacale. Poate părea șocant, însă, din punct de vedere astrologic, lucrurile au luat o altă întorsătură, care a produs modificări fundamentale ale poziției semnelor zodiacale.

Noua ordine astrologică face ca 86% din populație să traiescă sub un semn zodiacal greșit, susțin astrologii.

În anul 2011, vestea apariției celui de-al treisprezecelea semn zodiacal, care a schimbat ordinea astrologică cunoscută de mai bine de două milenii, a luat pe neașteptate pe toată lumea și a creat controverse.

Astrologia este știinta care studiază aliniamentul constelațiilor și al soarelui și influența fundamentală a acestor mișcări cosmice asupra vieții noastre.

Semnele zodiacului au fost calculate de astrologi în funcție de poziția Soarelui față de constelații, așa cum apăreau ele acum 2.200 de ani.

Acestea nu mai sunt însă valabile, din cauza mișcării de precesiune a Pământului. Astronomii de la Societatea Planetariilor din Minnesota au descoperit că, din cauza efectul gravitațional al Lunii asupra Pământului, modul în care sunt aliniate planetele s-a modificat, creând un decalaj de o lună. Asta înseamnă că zodiile s-au “mutat” spre vest cu aproximativ o lună, în funcție de constelații. Spre exemplu, persoanele născute între 21 martie și 19 aprilie se consideră zodia Berbec. În fapt, între 11 martie și 18 aprilie, Soarele stă în constelația Peștilor și nu în Berbec.

Ophiuchus – a treisprezecea zodie, care a schimbat fața zodiacului

Existența unei a treisprezecea zodii este menționată de către babilonieni, inventatorii horoscopului. Nu se stie însă de ce, atunci când au inventat zodiacul, aceștia au lăsat deoparte, în mod intenţionat, cea de-a 13-a zodie, pentru că aceasta nu corespundea calendarului de 12 luni pe care îl concepuseră.

Noile date astrologice aduc în prim plan, noua zodie Ophiuchus, căreia îi corespunde perioada 29 Noiembrie - 17 Decembrie.

Constelația lui Ophiuchus apare sub forma unui bărbat care prinde un șarpe mare. În mitologia greacă, Ophiuchus îl reprezinta pe Aesculapius – fiul lui Apollo și zeul medicinei.

Ophiuchus este o zodie-hibrid între Săgetător și Scorpion, fiind tot un semn de apă. De aceea, ea împrumută caracteristici de la ambele zodii. Simbolul lui este un bărbat care ține un șarpe.

Cei născuți sub acest semn sunt caracterizați prin numeroase trăsături vindecătoare. Sunt persoane extrem de empatice și care se preocupă foarte mult de cei din jurul lor. În plus, persoanele aflate sub acest nou semn zodiacal sunt inteligenți, entuziaști, iubesc adevărul și inspiră întotdeauna încredere.

Conform Societății Planetariilor din Minnesota, iată cum arată de fapt zodiile și care sunt datele corespunzătoare fiecărui semn astrologic:

Capricorn: 20 Ianuarie - 16 Februarie
Vărsător: 16 Februarie - 11 Martie
Pești: 11 Martie - 18 Aprilie
Berbec: 18 Aprilie - 13 Mai
Taur: 13 Mai - 21 Iunie
Gemeni: 21 Iunie - 20 Iulie
Rac: 20 Iulie - 10 August
Leu: 10 August - 16 Septembrie
Fecioară: 16 Septembrie - 30 Octombrie
Balanță: 30 Octombrie - 23 Noiembrie
Scorpion: 23 Noiembrie - 29 Noiembrie
Ophiuchus: 29 Noiembrie - 17 Decembrie
Săgetător: 17 Decembrie - 20 Ianuarie

Este bine să țineți cont de faptul că toate cele 12 zodii, așa cum le știați, își vor menține caracteristicile deja cunoscute.

Sursa foto: Pixabay