Ascultă Radio Antena Satelor Live

Cum îți calculezi KARMA în funcție de data nașterii

Credința potrivit căreia atunci când cineva moare, deși corpul este sortit descompunerii, o parte din sine va renaște într-un alt organism, a existat dintotdeauna, mai ales în religiile orientale precum Hinduismul și Budismul.

Cum îți calculezi KARMA în funcție de data nașterii

06 Decembrie 2021, 07:08

Convingerea că cineva a trăit înainte și va trăi din nou într-un alt corp după moarte nu este doar o noțiune abstractă, ci este viziunea majorității celor ce cred în viața veșnică.

Cum analiza asupra vieților viitoare este aproape imposibilă, astrologilor și celor pasionați de această latură a existenței nu le-a fost niciodată străină introspecția în viețile anterioare ale oamenilor.

Din punctul de vedere al specialiștilor, karma este elementul central care ne ghidează "incursiunea" în viața anterioară. În limba sanscrită, cuvântul "karma" înseamnă "acțiune", însă mesajul noțiunii este mult mai pătrunzător, referindu-se la faptul că orice acțiune implică o reacțiune. Ideea este că tot ceea ce gândim, spunem sau facem generează un răspuns al universului, chiar dacă este evident pentru noi sau nu.

Karma se referă pur și simplu la consecințele acțiunilor și gândirii noastre, care nu se estompează odată cu moartea, ci își continuă ciclul și în viețile următoare, conform teoriei reîncarnării. Este o forță impersonală care cântărește toate faptele în decursul vieții și care determină, în ciclul de transmigrare a sufletelor, calitatea vieții următoare. Mulți oameni au probleme lăsate nerezolvate în viața anterioară sau, pur și simplu, au o slăbiciune pe care nu au reușit să o depășească și care îi urmărește în toate existențele, împiedicându-i să evolueze spiritual.

Există o metodă simplă pentru a afla care este datoria ta sprituală în această viață: aflarea numărului karmic asociat datei tale de naștere. Acesta se calculează prin adunarea cifrelor care compun data nașterii tale și apoi adunarea cifrelor care compun rezultatul, până când obții o singură cifră. Singura excepție este când obții rezultatele "11" și "22", care au o semnificație aparte.

Iată un exemplu:

Data nașterii: 17. 05.1981
Numărul karmic: 1+7+5+1+9+8+1 = 32 = 3+2 = 5

Care este menirea ta în această viață în funcție de numărul karmic:

1 - Într-o viață anterioară, nu ai reușit să îți câștigi independența și, prin urmare, chiar și în această viață îți este greu să iei decizii și să fii tu însuți. Soluția este să ai mai multă încredere în tine și să începi să te afirmi, pentru a deveni o persoană liberă mental și spiritual.

2 -În viața anterioară nu ți-ai ascultat deloc intuiția, iar acest lucru ți-a adus numai neșanse. Această atitudine probabil că îți este caracteristică și astăzi, iar pentru a scăpa de această datorie karmică, trebuie să începi să asculți și vocea din interior, pentru că de multe ori are dreptate.

3 - Din cauză că în viața anterioară ai fost prea frivol și nu ai luat nimic în serios, karma ta este cea care te face să fi adesea cu capul în nori și incapabil să te concentrezi. E nevoie de determinare și de o doză mai mare de seriozitate pentru a depăși această piedică.

4 - Numărul acesta corespunde unei existențe anterioare în care a guvernat lenea. De aceea, în această viață ai impresia că trebuie să muncești de două ori mai mult decât alții pentru a obține ceea ce vrei. Strânge din dinți și muncește chiar și atunci când simți că mai bine o lași pe altă dată, pentru că numai așa îți vei acumula karma pozitivă.

5 - Ai petrecut o viață anterioară într-un hedonism pur, căutând doar plăcerile trupești și bucuriile superficiale. Acum, este posibil să ai multe dezamăgiri în relațiile cu ceilalți din această cauză, însă nu este timpul pierdut. Poți schimba cursul vieții tale, dacă începi să apreciezi mai mult persoanele care țin la tine cu adevărat.

6 - Într-o viață anterioară, ți-ai neglijat familia și chiar și în această existență nu reușești să ai destulă apreciere pentru persoanele apropiate. Dacă vrei să nu rămâi singur din cauza nerecunoștinței, adu-ți aminte care sunt oamenii care au fost mereu acolo pentru tine și arată-le că îi apreciezi.

7 - Pentru că în viața anterioară nu ai avut nicio tendință de a evolua spiritual, ești prins într-o stare de nemulțumire și de scepticism, care îți provoacă mai multă nefericire decât orice altceva. Trebuie să îți revizuiești viziunea asupra lumii și să găsești ceva în care să crezi și care să te ajute să evoluezi.

8 - Pentru că ai făcut multă risipă și ai aruncat cu banii încoace și încolo, în această existență ai aceeași tendință și te confrunți, probabil, cu probleme financiare. Ca să scapi de această datorie karmică, trebuie să înveți să investești banii în ceea ce trebuie, să faci economii și să îți faci un plan concret pentru viitor.

9 - Egoismul dintr-o viață anterioară ți-a determinat karma în viața actuală și nu vei putea găsi fericirea dacă nu începi să îi ajuti și pe cei din jur. Continuarea căii pe care ești acum te poate conduce la singurătate și la nefericire.

11 - Acest număr special arată că nu ai avut curajul să preiei frâiele unor situații dintr-o viață anterioară și ai ratat mari oportunități de teama unui eșec. Dacă nici în această viață nu vei fii mai determinat, această pasivitate te va urmări și în următoarele existențe și evoluția ta ca om va stagna.

22 - Iresponsabilitatea a fost principalul tău defect în viața anterioară, iar acum culegi roadele. Nimic nu pare să îți meargă strună, iar tu nu poți renunța la atitudinea de copil. Este momentul să lași deoparte joaca și să îți asumi responsabilitatea pentru tot ceea ce faci.

Sursa foto: pixabay.com

Începe sezonul Vărsător 2023! Ce este diferit față de anii trecuți?
Zodiac 20 Ianuarie 2023, 18:10

Începe sezonul Vărsător 2023! Ce este diferit față de anii trecuți?

Sezonul Vărsător 2023, care se desfășoară în perioada 20 Ianuarie-18 februarie, are o energie puțin diferită față de anii...

Începe sezonul Vărsător 2023! Ce este diferit față de anii trecuți?
Horoscop 2022 SĂNĂTATE! Predicții și sfaturi pentru toate zodiile
Zodiac 10 Decembrie 2021, 04:10

Horoscop 2022 SĂNĂTATE! Predicții și sfaturi pentru toate zodiile

Nimic nu este imposibil în acest an, grație energiilor planetare. În astrologia medicală, părțile corpului uman sunt asociate...

Horoscop 2022 SĂNĂTATE! Predicții și sfaturi pentru toate zodiile
Zodiac 14 August 2018, 15:41

Cele 10 tulpini celeste care ne influențează viața

Dacă răscolim printre amintirile generaţiei anilor 1990, ne amintim de celebrul desene animat "Captain Planet", ce aducea în...

Cele 10 tulpini celeste care ne influențează viața
Zodiac 09 Martie 2018, 22:56

Zodiacul Vechi Românesc sau Gromovnicul din bătrâni

Din bătrâni se cunoaște acest zodiac al românilor, zis și Gromovnic, care după cum se va vedea nu se ține prea deoparte de...

Zodiacul Vechi Românesc sau Gromovnicul din bătrâni
Zodiac 18 Septembrie 2017, 12:11

Semnele zodiacale s-au schimbat, ca urmare a rotației Pământului. Află ce zodie ești, după noua ordine astrologică!

Nu toată lumea crede în zodiac, dar știm cu toții că sunt 12 semne zodiacale. Poate părea șocant, însă, din punct de vedere...

Semnele zodiacale s-au schimbat, ca urmare a rotației Pământului. Află ce zodie ești, după noua ordine astrologică!
Zodiac 13 Septembrie 2017, 07:25

Ce îți transmit numerele pe care le vezi în mod repetat. Află ce înseamnă 111, 222, 333, 444, 555

Încă de la începutul civilizației umane, numerele au fost martori ai unei mari fascinații. De-a lungul anilor, interesul...

Ce îți transmit numerele pe care le vezi în mod repetat. Află ce înseamnă 111, 222, 333, 444, 555
Zodiac 18 Iunie 2017, 07:45

Sfaturi de viață din Nepal, pline de înțelepciune, care te vor elibera de gândurile negative

Nepalul este cunoscut ca un tărâm al înălțimilor, uneori de neatins. Însă spiritualitatea nepaleză, născută din simplitatea...

Sfaturi de viață din Nepal, pline de înțelepciune, care te vor elibera de gândurile negative
Zodiac 13 Decembrie 2016, 08:33

Superstiţii MARŢI 13. Aşa te fereşti de cele trei ceasuri rele

MARTI 13, doua semne rele care, alaturate, dau fiori multora. Superstitiosi sau nu, nu se poate ca aceasta data sa treaca...

Superstiţii MARŢI 13. Aşa te fereşti de cele trei ceasuri rele