Ascultă Radio Antena Satelor Live

Drojdia de bere – un elixir la îndemână. Acestea sunt 7 dintre efectele sale benefice asupra sănătății

O folosim foarte des în bucătărie, în prepararea cozonacilor și a altor deserturi pufoase, fără a ști că drojdoia de bere reprezintă un leac la îndemână, nu doar pentru revigorarea și detoxifierea organismului ci și pentru tratarea a numeroase boli.

22 Octombrie 2015, 21:00

Datorită bogației sale de vitamine și minerale, drojdia de bere este folosită în diete de slăbire și în tratamentele cosmetice.

Există două tipuri de drojdie de bere: drojdie de bere activă, care este cel mai des folosită și drojdia de bere inactivă, care își păstrează calitățile nutritive, dar nu mai are probiotioce. Drojdia inactivă se găseste sub formă de fulgi sau pudră.
Drojdia de bere conține 17 vitamine, în special din grupa B, 14 minerale diferite, oligoelemente, aminoacizi și proteine.
Prin analogie cu alte produse de larg consum, iată ce conțin 100 grame de drojdie: de 10 ori mai multă vitamina B1 decât pâinea integrală; de două ori mai multa vitamina B2 decât ficatul; de 10 ori mai multă vitamina B6 decât carnea; de 5 - 10 ori mai mult acid pantotenic decât cerealele; de 20 de ori mai mult acid folic decât tărâțele de grâu.

Iată câteva dintre proprietățile terapeutice ale drojdiei de bere:

1. Răcelile și bolile infecțioase se tratează eficient cu drojdie de bere. Timp de trei săptămâni, bolnavii trebuie să ia zilnic câte 3 lingurițe de drojdie proaspătă.
Vitaminele și mineralele, în frunte cu seleniul, îsi fac „datoria”: întăresc imunitatea și scurtează perioada de convalescență.
Hepatitele virale A, B și C sunt și ele ținute bine sub control cu ajutorul unui
tratament similar.

2. Drojdia întărește sistemul imunitar - se pune într-o ceașcă drojdie de bere cât o nucă și o cantitate egală de miere, deasupra. Se lasă să stea 10 minute, apoi se amestecă bine. Se mănâncă dimineața și seara înainte de mese, 4 zile / lună.
În cazul anemiei se recomandă următoarea rețetă :
Într-un vas de sticlă se pun următoarele ingrediente: 1/2 litru lapte dulce, 4 linguri drojdie de bere, o ceașcă de lapte praf degresat, o lingură de miere de albine.
Se amestecă până se dizolvă mierea complet. Se mai adaugă 1/2 litru lapte proaspăt. Se bea o cană între mese și una seara la culcare. Cantitatea ajunge pentru două zile. Drojdia folosită trebuie să fie proaspătă. Tratamentul se face câte 10 zile cu 10 zile pauză.

3. Consumul de drojdie de bere scade nivelul colesterolului „rău“ și combate hipertensiunea, doi dintre factorii majori implicați în apariția bolilor de inimă. Bolnavii cardiaci trebuie să consume periodic suplimente alimentare pe bază de drojdie de bere.
Doza zilnică pentru un adult este de 3 lingurițe de drojdie de bere, care se administrează pe stomacul gol, dimineața, la prânz și seara.

4. Tonifică sistemul nervos - terapia cu drojdie de bere are efect revigorant asupra sistemului nervos, combatând depresiile și tulburarile psihice.
Și în alte afecțiuni grave, precum Parkinson și Alzheimer, se recomandă o cură de două săptămâni: câte 4 lingurițe pe zi. În amestec cu mierea de albine, crește puterea de concentrare.

5. Drojdia este eficientă în dietele de slăbire
Persoanele care vor să slăbească pot urma o cură cu drojdie de bere: câte trei lingurițe pe zi, luate pe stomacul gol, timp de 20 de zile pe lună. O altă recomandare în acest sens este dizolvarea a 2 - 3 lingurițe de drojdie de bere într-un pahar cu apă; aceasta trebuie consumată între mese. Vei slăbi fără efort și fără ca organismul tău să sufere!
Cromul conținut de drojdia de bere scade pofta de mâncare și nevoia de dulce, de aceea drojdia este benefică și persoanelor cu diabet.

6. Ajută în cazurile de hipersensibilitate intestinală
Dacă suferi de hipersensibilitate intestinală, drojdia de bere vie, bogata în probiotice, este cea mai indicată. Ea calmează durerile și balonarea și este recomandată în caz de diaree infecțioasă. Dacă urmezi un tratament cu antibiotice, consumă drojdie de bere pentru a proteja flora intestinală.
În caz de hipersensibilitate intestinală, ia căte un comprimat cu drojdie de bere zilnic. Balonarile și celelalte simptome ar trebui să dispară în maximum 4 săptămâni.

7. Drojdia de bere redă strălucirea tenului
Drojdia de bere vă redă strălucirea chipului, vă curăță și vă reechilibrează pielea, fie că aveți tenul obosit, uscat sau gras. Daca aveți tenul obosit, amestecați jumătate de iaurt cu 2 lingurițe de drojdie de bere și o linguriță de ulei de germeni de grâu. Aplicați masca și lăsați-o să acționeze 15 minute, apoi clătiți.

Pește pentru un risc mai mic de depresie
Sanatos si verde 04 Martie 2024, 13:26

Pește pentru un risc mai mic de depresie

Alimentele care asigura longevitatea organismului și care sunt capabile să-i dea acestuia tot ce are nevoie pentru a...

Pește pentru un risc mai mic de depresie
Sanatos si verde 04 Martie 2024, 13:22

Roșii cu antioxidant

Nu uităm nici de roșii în săptămâna alimentelor extrem de sănătoase, la Sănătos și verde. Aici mă refer și la...

Roșii cu antioxidant
Sanatos si verde 04 Martie 2024, 13:18

Nuci pentru inimă

Astăzi, la Sănătos și verde, vă recomand sa nu evitați nucile, ba chiar dimpotrivă - să le consumați deseori. Pentru că...

Nuci pentru inimă
Sanatos si verde 04 Martie 2024, 13:13

Fasolea susține îmbătrânirea sănătoasă

Super alimentele sunt vedetele săptămânii la Sănătos și verde. Vă povestesc despre produsele care nu ar trebui să ne...

Fasolea susține îmbătrânirea sănătoasă
Sanatos si verde 04 Martie 2024, 13:08

Legume crucifere pentru o dietă echilibrată

Sănătos și verde săptămâna aceasta cu alimente minune. Este vorba despre acele produse atât de benefice pentru...

Legume crucifere pentru o dietă echilibrată
Lămâia vă recapătă vocea
Sanatos si verde 04 Martie 2024, 13:01

Lămâia vă recapătă vocea

. De azi înainte, răgușeala nu ne va mai chinui. Asta pentru că vom ști exact cum să acționăm în timp util și,...

Lămâia vă recapătă vocea
Ceaiul de tei calmează rășușeala
Sanatos si verde 04 Martie 2024, 12:57

Ceaiul de tei calmează rășușeala

. Răgușeala este aproape inevitabilă în sezonul rece. Important este să știm cu ce să o tratăm, astfel...

Ceaiul de tei calmează rășușeala
Ceai de soc contra răcelii
Sanatos si verde 04 Martie 2024, 12:52

Ceai de soc contra răcelii

Dacă se întâmplă să vă pierdeți vocea în urma unei răceli sau din orice altă cauză, am soluțiile...

Ceai de soc contra răcelii