Ascultă Radio Antena Satelor Live

3 uleiuri esențiale care te scapă de varice

Varicele, reprezintă o problemă nu numai din punct de vedere estetic, dar mai ales din punct de vedere medical. Această afecțiune implică numeroși factori de risc și poate duce la complicații majore: ulcer varicos, tromboflebită superficială sau profundă.

26 Octombrie 2015, 13:36

În cazuri extreme, în care această boală este ignorată și netratată, se pot produce răni deschise (ulcere) la nivelul gambei sau cheaguri de sânge (trombi) care blochează circulaţia sangvină. În aceste stadii avansate, boala venoasă cronică devine de-a dreptul invalidantă.
Venele picioarelor sunt prevăzute cu valve care asigură circulația sanguină de sus în jos. Varicele apar în cazul în care venele se dilată foarte mult.

Această afecțiune venoasă este una dintre cele mai răspândite afecţiuni de pe glob, fiind întâlnite la aproximativ 50% din populaţie. În ţara noastră se estimează că 1 din 5 români suferă de varice. Cel mai frecvent varicele apar la femei iar vârsta este în medie cuprinsă între 20 și 50 de ani.

Factorii care influențează de cele mai multe ori apariția varicelor sunt determinați de: o viață extrem de activă care presupune statul prelungit în picioare, umiditatea
excesivă, caldura puternică, obezitatea prin care o greutate excesivă apasă pe membrele inferioare, sarcina dar și factorii genetici.

Studiile de specialitate care au analizat această afecțiune, au ajuns la concluzia că remediile naturale sunt extrem de eficiente pentru a duce la eliminarea varicelor. Acestea sunt pe bază de plante și uleuri esențiale și vegetale care, dacă sunt aplicate zilnic, pot duce la obținerea unei suprafețe cutanate fine și lipsite de denivelări inestetice.

Cele mai bune și apreciate tratamente pentru a elimina varicele sunt reprezentate de: argilă, vitamina C, ginko biloba, ulei esențial de chirapos, ulei de migdale, ulei de gălbenele.

1. Ulei esențial de chiparos
Este considerat cel mai eficace remediu pentru varice. Cu puternice proprietăți antiseptice, este recomandat în caz de reumatism și în tratarea edemelor. Reduce senzația de presiune și de picioare grele.
Tratamentul constă în aplicarea a 5 picături de ulei esențial de chiparos pe o compresă umedă rece ( ținută 10 minute la frigider ) și un masaj usor pe picioare timp de 10 minute, pentru favorizarea circulației sangvine.

2. Uleiul esențial de mentă și rozmarin
Menta și rozmarinul sunt două excelente analgezice cu efect rapid.
Combinația uleiurilor din cele două plante este eficientă în ameliorarea durerilor, în cazul picioarelor umflate și cu o presiune puternică în vene. Amestecul este relaxant, odihnitor și răcoritor, având efect stimulator asupra circulației și alungând crampele ce pot pot apărea în zona picioarelor, atunci când varicele sunt accentuate.
Se aplică 3 picături de ulei esențial de mentă și 3 picături de ulei esențial de rozmarin pe o compresă umedă rece și se masează zonele afectate. După masaj, destindeți-vă 20 de minute cu picioarele ridicate, apoi faceți un duș pe care să îl încheiați cu un jet de apă rece.

3. Uleiul esențial de gălbenele
Acest ulei reprezintă unul dintre cele mai comune uleiuri pentru tratarea diferitelor afecțiuni cutanate dar și pentru pielea sensibilă. Se obține prin macerarea petalelor în ulei de soia rafinat în care se adaugă un complex important de vitamine. Rezultatul are o culoare portocalie și o vâscozitate medie ce pătrunde extrem de rapid în piele. Acesta are o mulțime de proprietăți antiiflamatoare, antibacteriene, antiseptice, astringente, calmante, cicatrizante, protectoare, antioxidante. Ca tratament pentru varice, uleiul de gălbenele poate fi aplicat în stare pură pe zona cu probleme iar prin mișcări circulare uleiul va pătrunde imediat în piele lăsând-o fină și catifelată.
Asocierea acestui ulei cu zeama de lămâie este extrem de eficientă, contribuind la inhibarea inflamațiilor, ameliorarea durerilor și activarea drenajului limfatic, cu efect rapid. Picioarele vor resimți instantaneu o relaxare accentuată.

Pește pentru un risc mai mic de depresie
Sanatos si verde 04 Martie 2024, 13:26

Pește pentru un risc mai mic de depresie

Alimentele care asigura longevitatea organismului și care sunt capabile să-i dea acestuia tot ce are nevoie pentru a...

Pește pentru un risc mai mic de depresie
Sanatos si verde 04 Martie 2024, 13:22

Roșii cu antioxidant

Nu uităm nici de roșii în săptămâna alimentelor extrem de sănătoase, la Sănătos și verde. Aici mă refer și la...

Roșii cu antioxidant
Sanatos si verde 04 Martie 2024, 13:18

Nuci pentru inimă

Astăzi, la Sănătos și verde, vă recomand sa nu evitați nucile, ba chiar dimpotrivă - să le consumați deseori. Pentru că...

Nuci pentru inimă
Sanatos si verde 04 Martie 2024, 13:13

Fasolea susține îmbătrânirea sănătoasă

Super alimentele sunt vedetele săptămânii la Sănătos și verde. Vă povestesc despre produsele care nu ar trebui să ne...

Fasolea susține îmbătrânirea sănătoasă
Sanatos si verde 04 Martie 2024, 13:08

Legume crucifere pentru o dietă echilibrată

Sănătos și verde săptămâna aceasta cu alimente minune. Este vorba despre acele produse atât de benefice pentru...

Legume crucifere pentru o dietă echilibrată
Lămâia vă recapătă vocea
Sanatos si verde 04 Martie 2024, 13:01

Lămâia vă recapătă vocea

. De azi înainte, răgușeala nu ne va mai chinui. Asta pentru că vom ști exact cum să acționăm în timp util și,...

Lămâia vă recapătă vocea
Ceaiul de tei calmează rășușeala
Sanatos si verde 04 Martie 2024, 12:57

Ceaiul de tei calmează rășușeala

. Răgușeala este aproape inevitabilă în sezonul rece. Important este să știm cu ce să o tratăm, astfel...

Ceaiul de tei calmează rășușeala
Ceai de soc contra răcelii
Sanatos si verde 04 Martie 2024, 12:52

Ceai de soc contra răcelii

Dacă se întâmplă să vă pierdeți vocea în urma unei răceli sau din orice altă cauză, am soluțiile...

Ceai de soc contra răcelii