Ascultă Radio Antena Satelor Live

Consumul de pește te scapă de depresie

Depresia e considerată de specialiști una dintre principalele probleme de sănătate ale secolului XXI, cu peste 350 de milioa ne de oameni afectați, în întreaga lume.

18 Septembrie 2015, 03:31

Un metastudiu, care analizează datele din peste 25 de cercetări legate de depresie, în ultimii 14 ani, arată că riscul de a face depresie scade simțitor, dacă avem o dietă echilibrată și, mai ales, dacă introducem în meniu, cât mai des, peștele.

Potrivit studiului, publicat într-o revistă americană, consumul de pește scade riscul de a face depresie cu 20% în cazul bărbaților și 16 procente, în cazul femeilor. Explicația, spun specialiștii, ar putea sta în faptul că acizii grași Omega-3 din uleiul de pește pot schimba structura membranelor de la nivelul creierului, dar și crește nivelul de dopamină și seroto-nină, doi neurotransmițători care joacă un rol important în apariția depresiei.

Serotonina, de exemplu, spun cercetătorii, este responsabilă de schimbările de dispoziție, iar deficitul ei poate aduce cu sine instalarea depresiei. În prezent, medicamentele antidepresive sunt privite cu scepticism de o parte a specialiștilor, pe de o parte din cauza rezultatelor parțiale și, pe de altă parte, pentru că implică foarte multe efecte adverse.

Sursa: jurnalul.ro

Propolisul calmează durerea de urechi
Sanatos si verde 02 Aprilie 2024, 10:40

Propolisul calmează durerea de urechi

Continuăm la Sănătos și verde traseul nostru săptămânal și descoperim cu această ocazie ce putem folosi pentru a...

Propolisul calmează durerea de urechi
Ștevia previne obezitatea
Sanatos si verde 02 Aprilie 2024, 10:37

Ștevia previne obezitatea

Chiar dacă este o plantă minunată, întâlnită în majoritatea gospodăriilor primăvara, puțini dintre noi...

Ștevia previne obezitatea
Controlați hipertensiunea alterială cu usturoi
Sanatos si verde 02 Aprilie 2024, 09:59

Controlați hipertensiunea alterială cu usturoi

Multe plante medicinale pot reduce tensiunea arterială ridicată și sunt des utilizate în prepararea tratamentelor...

Controlați hipertensiunea alterială cu usturoi
Intoleranța la lactoză... Ce poți mânca?
Sanatos si verde 02 Aprilie 2024, 00:59

Intoleranța la lactoză... Ce poți mânca?

Intoleranța la lactoză afectează doar o minoritate de persoane. Cu toate acestea, într-o societate în care produsele lactate...

Intoleranța la lactoză... Ce poți mânca?
Un foarte bun imunostimulator, leurda
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 13:36

Un foarte bun imunostimulator, leurda

Leurda este recunoscută ca un remediu natural, fiind considerată leacul oferit de natură organismului în lunile de...

Un foarte bun imunostimulator, leurda
Ceapă verde împotriva calculilor renali
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 13:31

Ceapă verde împotriva calculilor renali

Ceapa verde este recunoscută pentru capacitatea sa de a stimula sistemul imunitar și de a distruge virusurile gripale....

Ceapă verde împotriva calculilor renali
Lobodă, ștevie, urzici... Acum e momentul
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 13:00

Lobodă, ștevie, urzici... Acum e momentul

Deoarece sunt bogate în clorofilă, plantele verzi ajută la combaterea constipației, proaspetei respirații, mirosurilor...

Lobodă, ștevie, urzici... Acum e momentul
Urzicile, primăvara din farfurie
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 09:54

Urzicile, primăvara din farfurie

Primăvară fără urzici nu ar trebui să existe. Fără urzici în meniul nostru, mai exact. Aceasta este recomandarea mea la...

Urzicile, primăvara din farfurie