Ascultă Radio Antena Satelor Live

Tratamente naturiste. Ganoderma, ciuperca miraculoasă

Este unul dintre cele mai eficiente tratamente naturiste cunoscute, cu peste 200 de elemente active benefice sănătății. Tratamentele naturiste care au la bază ganoderma acționează asupra organismului în cinci etape.

03 Decembrie 2015, 07:33

Ganoderma Lucidum, cunoscută sub denumirea de ganoderma este recunoscută de sute şi chiar mii de ani drept o ciupercă medicinală puternică, datorită proprietăţilor sale asociate cu sănătatea, viaţă lungă, cunoaşterea şi fericirea. Este unul dintre puținele „medicamente” naturale, care nici chiar după un consum îndelungat, nu are efecte secundare. Îmbunătăţeşte rezistenţa, măreşte capacitatea de autovindecare a organismului, ajută la menţinerea sănătăţii.

Cunoscută în China sub numele de Lingzhi - "iarba potenței spirituale", această ciupercă, considerată superioară datorită proprietăților sale foarte valoroase a fost denumită, de-a lungul timpului și "planta tinereții", "planta lui Dumnezeu" sau "elixirul eternității". Ganoderma este o ciupercă sălbătică rară, disponibilă în mai multe culori, însă cea mai răspândită este ganoderma roșie.

Valoarea medicală a acestei ciuperci a fost atestată într-un text chinez medical vechi de 2000 de ani, cunoscut drept carte de căpătâi a ştiinţei medicale orientale. Venerată ca plantă medicinală de către împăraţii marilor dinastii japoneze şi chinezeşti, ganoderma este deosebit de căutată pentru proprietăţile sale medicinale care îmbunătăţesc capacitatea organismului de a se vindeca, contribuind la sporirea longevității și la întărirea sistemului imunitar.

Ganoderma conține peste 200 de elemente active, benefice sănătății. Are un conținut mai redus de apă decât alte ciuperci. Este bogată în polizaharide, germaniu organic, adenozine și triterpenoide. Astfel, ganoderma întărește sistemul imunitar, echilibrează nivelul glucidelor din organism și reduce colesterolul. Esența ganodermică tratează bolile de piele și ajută la regenerarea și întinerirea tenului. De asemenea, ganoderma este și o sursă importantă de antioxidanți. Toate aceste proprietăți fac din ganoderma o plantă de zece ori mai puternică decât ginsengul.
Cum acționează Ganoderma

Ganoderma acționează asupra corpului uman în cinci etape. Este cunoscută ca maestru al eliminării toxinelor și menține funcțiile corpului în stare perfectă de sănătate. În primele 10 de zile ale consumului de ganoderma, această ciupercă ajută la depistarea bolilor și toxinelor din corp. În această perioadă, ganoderma reglează funcțiile organismului.

După perioada de evaluare a stării de sănătate, ganoderma ajută la detoxifierea și purificarea organismului. Datorită capacității sale de eliminare a excesului de acid uric și lactic, colesterol și depozite de grăsime, ganoderma ajută la procesul de regenerare a corpului. Perioada de detoxifiere durează în jur de o săptămână, însă se poate prelungi chiar și până la 30 de săptămâni.

Cea de-a treia etapă a acțiunii ganodermei asupra organismului este cea de reglare. Această etapă reprezintă începutul procesului de însănătoșire a oraganismului. Cea de-a patra etapă este destinată recuperării fizice. Ciuperca continuă să acționeze asupra zonelor cu probleme. În această etapă, organismul este fortificat. Reîntinerirea este ultima etapă a consumului de ganoderma. Acum organismul își menține un nivel optim de funcționare.

Pește pentru un risc mai mic de depresie
Sanatos si verde 04 Martie 2024, 13:26

Pește pentru un risc mai mic de depresie

Alimentele care asigura longevitatea organismului și care sunt capabile să-i dea acestuia tot ce are nevoie pentru a...

Pește pentru un risc mai mic de depresie
Sanatos si verde 04 Martie 2024, 13:22

Roșii cu antioxidant

Nu uităm nici de roșii în săptămâna alimentelor extrem de sănătoase, la Sănătos și verde. Aici mă refer și la...

Roșii cu antioxidant
Sanatos si verde 04 Martie 2024, 13:18

Nuci pentru inimă

Astăzi, la Sănătos și verde, vă recomand sa nu evitați nucile, ba chiar dimpotrivă - să le consumați deseori. Pentru că...

Nuci pentru inimă
Sanatos si verde 04 Martie 2024, 13:13

Fasolea susține îmbătrânirea sănătoasă

Super alimentele sunt vedetele săptămânii la Sănătos și verde. Vă povestesc despre produsele care nu ar trebui să ne...

Fasolea susține îmbătrânirea sănătoasă
Sanatos si verde 04 Martie 2024, 13:08

Legume crucifere pentru o dietă echilibrată

Sănătos și verde săptămâna aceasta cu alimente minune. Este vorba despre acele produse atât de benefice pentru...

Legume crucifere pentru o dietă echilibrată
Lămâia vă recapătă vocea
Sanatos si verde 04 Martie 2024, 13:01

Lămâia vă recapătă vocea

. De azi înainte, răgușeala nu ne va mai chinui. Asta pentru că vom ști exact cum să acționăm în timp util și,...

Lămâia vă recapătă vocea
Ceaiul de tei calmează rășușeala
Sanatos si verde 04 Martie 2024, 12:57

Ceaiul de tei calmează rășușeala

. Răgușeala este aproape inevitabilă în sezonul rece. Important este să știm cu ce să o tratăm, astfel...

Ceaiul de tei calmează rășușeala
Ceai de soc contra răcelii
Sanatos si verde 04 Martie 2024, 12:52

Ceai de soc contra răcelii

Dacă se întâmplă să vă pierdeți vocea în urma unei răceli sau din orice altă cauză, am soluțiile...

Ceai de soc contra răcelii