Ascultă Radio Antena Satelor Live

Regimul raw – noua tendință în domeniul nutriției

A apărut o nouă tendință în domeniul nutriției și alimentației – ideea potrivit căreia prin folosirea căldurii și temperaturii ridicate, nutrienții și enzimele benefice din alimente se distrug.

19 Noiembrie 2015, 05:28


Conform fanilor regimului raw, toate proprietatile binefacatoare se pierd, deci alimentele gatite trebuie eliminate complet din meniul zilnic. Pe scurt, se consuma fructe, legume si alte alimente doar in stare proaspata deoarece pregatirea la o anumita temperatura face ca mancarea sa devina toxica.

Cei ce cred in aceasta miscare sustin ca astfel organismul lupta impotriva bolilor cronice si ca se previn diverse afectiuni (migrene, alergii, diabet, artrita). In acelasi timp, se imbunatatesc capacitatile de memorie si concentrare, impreuna cu intarirea sistemului imunitar.

Regulile regimului raw

Se admit doar alimentele nepreparate, neprelucrate, de regula cele organice. Se pot consuma cantitati nelimitate de fructe, legume, nuci, seminte si cereale germinate, dar si cateva alimente nepasteurizate (lactate, carne sau peste) insa toate in stare proaspata, cruda.

Mancarurile pot fi reci sau foarte putin calde, dar nu se depaseste temperatura de 50 de grade (chiar 40 de grade, in cazuri extreme) in momentul gatirii. Pentru preparare, se folosesc foarte mult blenderul si robotul de bucatarie, un deshidrator de alimente si diverse ustensile, dar fara cuptor, aragaz sau gratar.

Avantajele regimului raw

Consumul bogat de fructe si legume poate ajuta la tinerea sub control a tensiunii arteriale. Nu se consuma sare si sodiu, deci scade riscul de aparitie a unui accident vascular cerebral, insuficienta cardiaca, osteoporoza, cancer de stomac si boli de rinichi.

Prin mentinerea unei greutati normale, se poate preveni diabetul de tip 2. Dar se poate sa fie nevoie si de suplimente de vitamine pentru orice deficiente ce pot sa apara.

Citeste continuarea pe curademiere.ro

Regula de aur a dietei acido-bazice
Diete 17 Februarie 2024, 12:20

Regula de aur a dietei acido-bazice

Dieta acido-bazică este o modalitate reală de a face sistemul digestiv să funcționeze din nou cum trebuie și de a scăpa de...

Regula de aur a dietei acido-bazice
Dieta și bărbații
Diete 16 Februarie 2024, 12:27

Dieta și bărbații

Și bărbații vor să scape de kilogramele nedorite. Aspectul lor este în joc, dar și sănătatea lor. Înainte de vârsta de 30 de...

Dieta și bărbații
Dieta - ce e adevărat, ce e fals?
Diete 15 Februarie 2024, 12:37

Dieta - ce e adevărat, ce e fals?

Primăvara este sezonul dietelor. Nu vă lăsați păcăliți de toate promisiunile miraculoase pe care le auziți peste tot. Aflați...

Dieta - ce e adevărat, ce e fals?
Combaterea colesterolului: obiceiuri de pierdut, obiceiuri de câștigat
Diete 13 Februarie 2024, 14:18

Combaterea colesterolului: obiceiuri de pierdut, obiceiuri de câștigat

Nivelul colesterolului care este prea ridicat poate fi controlat prin medicamente. Dar dieta și stilul de viață sunt cel...

Combaterea colesterolului: obiceiuri de pierdut, obiceiuri de câștigat
Slăbire: plantele, aliații siluetei tale
Diete 11 Ianuarie 2024, 21:11

Slăbire: plantele, aliații siluetei tale

Sărim peste mese sau mâncăm pe fugă din lipsă de timp, ciugulim pentru a compensa: stilul nostru de viață nu ne permite...

Slăbire: plantele, aliații siluetei tale
Mai puțin de jumătate din recomandările dietetice europene privind consumul de fructe de mare sunt îndeplinite de rezervele naționale
Diete 23 Noiembrie 2023, 16:51

Mai puțin de jumătate din recomandările dietetice europene privind consumul de fructe de mare sunt îndeplinite de rezervele naționale

Studiul, realizat de un grup de cercetători britanici, și-a propus să analizeze recomandările alimentare cu fructe de...

Mai puțin de jumătate din recomandările dietetice europene privind consumul de fructe de mare sunt îndeplinite de rezervele naționale
Aportul de micronutrienți în „dieta olandeză”: alimente, alimente îmbogățite și suplimente
Diete 12 Noiembrie 2023, 13:40

Aportul de micronutrienți în „dieta olandeză”: alimente, alimente îmbogățite și suplimente

Acest studiu investighează aportul de micronutrienți de risc din alimente nefortificate, alimente fortificate și suplimente...

Aportul de micronutrienți în „dieta olandeză”: alimente, alimente îmbogățite și suplimente
Diete 12 Octombrie 2023, 19:47

Greutatea stabilă crește longevitatea la femeile în vârstă

unei greutati stabile, fara prea multe variatii, este importanta pentru a nu perturba functionarea organismului nostru. Un...

Greutatea stabilă crește longevitatea la femeile în vârstă