Ascultă Radio Antena Satelor Live

Cât de mult poți păstra alimentele în condiții de siguranță în frigider

Intoxicații alimentare, listeria, salmonella și E. coli sunt riscuri de contaminare reale, daca nu știi cât timp poți menține alimentele in frigider sau in congelator. Uneori este greu să știi când produsele alimentare trebuie aruncate.

18 Februarie 2016, 05:15

Fiecare aliment are un termen de valabilitate, care este de regula indicat in mod vizibil pe ambalaj. Dar cum procedezi in cazul celor gatite sau semi-preparate, poate unele luate la pachet de la restaurant?

Sau poate ca nu gasesti data expirarii pentru un anumit produs alimentar. O metoda este sa mirosi si apoi sa gusti, dar poti folosi si un mic ghid care iti indica pentru cat timp poti pastra si consuma mancarurile.

Fireste, datele sunt informative si pot varia, dar se aplica in cazul in care a fost respectata temperatura recomandata – de regula, majoritatea se tin in frigider la maxim 4 grade Celsius.

Carne cruda: 1 – 2 zile (pui, curcan, peste); 3 – 5 zile (vita, porc, miel)

Carne gatita, preparata: 3 – 4 zile

Lamai (felii, taiate): 2 – 3 zile

Tort: 2 – 4 zile

Supa, ciorba, tocanita: 2 – 4 zile (in functie de ingrediente)

Pizza: 3 – 4 zile

Orez (gatit): 5 – 7 zile

Capsuni: 5 – 7 zile

Banane: 2 – 9 zile

Afine: 5 – 10 zile

Struguri: 5 – 10 zile

Portocale: o luna

Citeste continuarea pe curademiere.ro

Controlați hipertensiunea alterială cu usturoi
Sanatos si verde 02 Aprilie 2024, 09:59

Controlați hipertensiunea alterială cu usturoi

Multe plante medicinale pot reduce tensiunea arterială ridicată și sunt des utilizate în prepararea tratamentelor...

Controlați hipertensiunea alterială cu usturoi
Intoleranța la lactoză... Ce poți mânca?
Sanatos si verde 02 Aprilie 2024, 00:59

Intoleranța la lactoză... Ce poți mânca?

Intoleranța la lactoză afectează doar o minoritate de persoane. Cu toate acestea, într-o societate în care produsele lactate...

Intoleranța la lactoză... Ce poți mânca?
Un foarte bun imunostimulator, leurda
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 13:36

Un foarte bun imunostimulator, leurda

Leurda este recunoscută ca un remediu natural, fiind considerată leacul oferit de natură organismului în lunile de...

Un foarte bun imunostimulator, leurda
Ceapă verde împotriva calculilor renali
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 13:31

Ceapă verde împotriva calculilor renali

Ceapa verde este recunoscută pentru capacitatea sa de a stimula sistemul imunitar și de a distruge virusurile gripale....

Ceapă verde împotriva calculilor renali
Lobodă, ștevie, urzici... Acum e momentul
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 13:00

Lobodă, ștevie, urzici... Acum e momentul

Deoarece sunt bogate în clorofilă, plantele verzi ajută la combaterea constipației, proaspetei respirații, mirosurilor...

Lobodă, ștevie, urzici... Acum e momentul
Urzicile, primăvara din farfurie
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 09:54

Urzicile, primăvara din farfurie

Primăvară fără urzici nu ar trebui să existe. Fără urzici în meniul nostru, mai exact. Aceasta este recomandarea mea la...

Urzicile, primăvara din farfurie
Nicio masă fără salată verde
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 09:48

Nicio masă fără salată verde

Nicio masă fără salată verde. Acesta este sfatul zilei la Sănătos și verde. Zilele acestea vă fac poftă cu legume de sezon,...

Nicio masă fără salată verde
Mușchi ca Popeye, cu spanac
Sanatos si verde 01 Aprilie 2024, 09:37

Mușchi ca Popeye, cu spanac

Miroase a primăvară, la Sănătos și verde. Asta pentru că vă reamintesc cât este de important să consumăm legume și...

Mușchi ca Popeye, cu spanac