-

ABC-ul micului fermier

Azi vă propun căteva posibilităţi de valorificare superioară a fructelor în produse alimentare sănătoase. Cătina albă oxidează uşor şi astfel îşi schimbă nu numai culoarea ci şi gustul, De aceea, fructele nu trebuie să vină în contact cu metale, se folosesc linguri din lemn şi vase din ceramică.

Azi continuăm sa oferim, informații despre cultura Cătinei albe, Hippophae rhamnoides, particularităţi  tehnologice.

Pentru înfiinţarea plantaţiei de catină se pot alege terenuri plane sau terase în pantă neamenajată. Orientarea rândurilor trebuie sa fie nord-sud, pentru o expunere cât mai bună la soare.

Cătina albă,  cătina albă de râu, cătina ghimpoasă, denumire ştiinţifică - Hippophae rhamnoides - este un arbust de o importanţă deosebită, întâlnit atât în flora spontană cât şi în cea cultivată.

Pagina 1 din 13