-

ABC-ul micului fermier

Azi pregatim ceva dulce impreuna, folosind ca materie prima din roadele lunii Octombrie, gutuile, proaspat recoltate dupa Sf. Dumitru.

Gutuile, colorate parcă de însăşi gazda lor Toamna, sunt recunoscute pentru beneficiile pentru sanatate: contin vitamine:   A, B3, C, săruri de fier, potasiu, calciu şi magneziu, fibre, pectine, antioxidanti.

Suntem inca in Octombrie, in plin sezon de plantari de pomi. Plantarea lor toamna este mai eficientă decat cea de primăvară, deoarece rădăcinile puieților vor avea un contact mai strans cu solul şi vor pleca în vegetație cu cel puțin 2 săptămani mai devreme decat cei plantați primăvara.

Usturoiul – se pastreaza in locuri uscate, reci si intunecoase. Temperatura optimă de pastrare este de 2-3 gr. C. Se va evita inghetarea deoarece se va deprecia foarte mult. Lumina si caldura favorizeaza inverzirea usturoiului si pierderea calitatii.

Pagina 9 din 13