ABC-ul micului fermier
Cel mai uşor se păstrează cartofii, varza alba-rosie, conopida, ceapa, usturoiul, prazul, telina, sfecla rosie, rădăcinoasele.
Contează foarte mult ca sortarea lor să fie atent făcută; se aleg numai cele sanatoase, care nu prezinta urme de vatamare sau pete; sa provina din loturi ce nu au fost tratate chimic. Se vor curata de pamant si se vor lasa peste noapte afara pt pre-racire.
AfinelesiAgrisele se vor recolta direct in cosulete sau casolete de plastic si se pastreaza in frigidere la temp. de 0 gr C si umidit. 90%; afinele 3-4 zile, agrisele pana la 2-3 saptamani.
Mai e putin pana de Sfantul Dumitru (26 octombrie), cea mai buna zi din an pentru a pune varza la acrit si pietele sunt deja pline de "troiene" de varza proaspata, numai buna de pus pentru la iarna. Varza este regina incontestabilă printre legumele cu proprietăţi benefice organismului cu multiple calităţi nutritionale si terapeutice.