-

ABC-ul micului fermier

Cel mai uşor se păstrează cartofii, varza alba-rosie, conopida, ceapa, usturoiul,  prazul,  telina, sfecla rosie, rădăcinoasele.

Contează foarte mult ca sortarea lor să fie atent făcută; se aleg numai cele sanatoase, care nu prezinta urme de vatamare sau pete; sa provina din loturi ce nu au fost tratate chimic. Se vor curata de pamant si se vor lasa peste noapte afara pt pre-racire.

AfinelesiAgrisele se vor recolta direct in cosulete sau casolete de plastic si se pastreaza in frigidere la  temp. de 0 gr C si umidit. 90%; afinele 3-4 zile, agrisele pana la 2-3 saptamani.

Mai e putin pana de Sfantul Dumitru (26 octombrie), cea mai buna zi din an pentru a pune varza la acrit si pietele sunt deja pline de "troiene" de varza proaspata, numai buna de pus pentru la iarna. Varza este regina incontestabilă printre legumele cu proprietăţi benefice organismului cu multiple calităţi nutritionale si terapeutice.

Pagina 10 din 13
Save
Cookies - preferințele utilizatorului
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că veți obține cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă refuzați utilizarea cookie-urilor, este posibil ca acest site să nu funcționeze conform așteptărilor.
Accept
Nu accept
Află mai multe
Functional
Instrumente utilizate pentru a vă oferi mai multe funcții atunci când navigați pe site, acestea pot include partajarea socială.
PHP.net
Accept
Nu accept
Marketing
Set de tehnici care au ca obiect strategia comercială și în special studiul pieței.
Facebook
Accept
Nu accept
Vot
Vot
Accept
Nu accept