Clădirile „verzi” din România - ce trebuie să știm
Construcţii sustenabile, durabile, realizate pe baza unor standarde şi norme ecologice, cu un design modern, bine izolate, non-toxice şi cu un impact minim asupra mediului înconjurător.
28 Ianuarie 2018, 12:26
Acestea sunt doar câteva dintre caracteristicile caselor verzi, un concept care prinde contur şi în România. Marile oraşe ale lumii au adoptat această iniţiativă sustenabilă, de mulţi ani, punând accent pe inverzirea oraşelor, pe o îmbinare plăcută a arhitecturii verzi cu clădirile înalte sau cu edificiile istorice. Trendul edificiilor verzi este încurajat şi de organizaţiile care certifică proiectele rezidenţiale responsabile faţă de mediu şi eficiente energetic. Conform organizatiei Build Green România, unul dintre cei mai mari auditori energetici de cladiri verzi pentru construcţiile realizate în România, ţara noastră stă bine la acest capitol. În topul celor mai verzi clădiri de birouri din România, certificate BREEAM şi LEED (cele mai cunoscute metodologii de certificare a cladirilor verzi), se regăsesc, în mare parte, construcţii din Bucureşti şi Cluj-Napoca.
Insă, piaţa evoluează diferit, dacă ne referim la clădiri de birouri, comparativ cu clădirile rezidenţiale, după cum ne spune Elena Raştei, activist de mediu şi specialist în sustenabilitate:................
Citește mai departe pe Radio România Internațional