Raport ONU privind protejarea regiunii Dunăre-Carpaţi
Cunoscută pentru comorile sale naturale, regiunea Carpaţi-Dunăre se află în mare pericol din cauza infracţionalităţilor asupra mediului, avertizează Programul Natiunilor Unite pentru Mediu, organizaţia internaţională WWF şi Centrul de cercetări "Eurac Research".
24 Ianuarie 2018, 20:52
Tăierile ilegale de lemn, comerţul cu specii sălbatice sau cu sturioni, captarea râurilor de munte ameninţă biodiversitatea acestei zone, în ciuda legislaţiei europene şi internaţionale privind protejarea naturii. In acest an, 24 de mii de hectare de păduri virgine din România, împreună cu alte 5.500 hectare de păduri de fag cu structuri primare şi păduri virgine din Carpaţi şi din regiunea Podillya din Ucraina au fost desemnate situri ale Patrimoniului Mondial UNESCO datorită excepţionalei lor bogăţii naturale.In plus, pădurile din Carpaţi adăpostesc cele mai mari populaţii de carnivore mari, care, deşi sunt protejate de legi internaţionale şi de convenţiile UE, continuă să fie expuse braconajului. WWF România lucrează de mai bine de 10 ani în această regiune, derulând proiecte pentru păstrarea diversităţii biologice, a speciilor sălbatice şi a ecosistemelor naturale.
Orieta Hulea, director general la WWF România ne-a declarat: "România deţine o valoare inestimabilă prin pădurile virgine şi cvasivirgine. WWF România, împreună cu alte organizaţii de mediu, a început un proces amplu de identificare a acestor zone. S-a pornit de la o estimare de aproximativ 200 de mii de hectare, cu 6-7 ani în urmă. Apoi s-au început............
Citește mai departe pe Radio România Internațional