Secretele bucătăriei româneşti: Preparate din ciuperci
Pentru această editie vă propunem câteva reţete de preparate cu ciuperci, la care vom folosi ciuperci de cultură.
08 Martie 2018, 09:22
Două rețete vă oferim azi, cu același ingredient. Ciuperci la cuptor și piure de ciuperci.
Rețeta 1
Într-un almanah gastronomic apărut în urmă cu peste 30 de ani, am întâlnit o reţetă de ciuperci cu orez la cuptor. Avem nevoie de jumătate de kg de ciuperci, de 100 de grame de unt, de 200 de grame de caşcaval, de o ceaşcă cu orez şi de circa 150 de grame de smântână, de o legătură de pătrunjel, de piper măcinat şi de sare. Tocăm picioarele ciupercilor şi le călim în ulei.
Fierbem orezul şi îl amestecăm cu ciupercile călite, adăugând în compoziţie caşcaval ras şi puţin piper măcinat.
Pălăriile ciupercilor trebuie puse într-o tavă unsă cu unt şi............