Fermier in Romania
Produsul tradițional este „produsul alimentar fabricat pe teritoriul național și pentru care se utilizează materii prime locale, care nu are în compoziția lui aditivi alimentari, care prezintă o rețetă tradițională, un mod de producție și/sau de prelucrare și un procedeu tehnologic tradițional și care se distinge de alte produse similare aparținând aceleiași categorii.
Specialistii din cadrul Oficiului Fitosanitar Mures recomanda fermierilor care se confrunta cu atacuri de rozatoare in plantatiile pomicole sau lucerniere sa foloseasca urmatoarele substante chimice pentru combaterea acestora.
Astfel, in plantatii pomicole, lucerniere, trifoisti, pajisti cultivate, pasuni si alte culturi agricole, unde se semnaleaza atac puternic de rozatoare (Microtus arvalis – peste 10 colonii populate/ha) se recomanda aplicarea substantei chimice Bromakol – 25- 50 gr.momeli/galerie activa sau alte produse omologate cu efect similar.
Începând cu anul 2012, inventatorul și antreprenorul american Darin Pastor a căutat o soluție care să limiteze impactul surselor de energie folosite în agricultură asupra mediului, în contextul provocărilor actuale, cum ar fi dminuarea surselor de energie, a apei potabile, foametea pe scară largă în țările lumii a treia și încălzirea globală.