-

Fermierii cer autorităţilor române să facă demersuri pentru creşterea subvenţiilor UE

Reprezentanţii fermierilor au cerut ieri la guvern ca autorităţile române să facă demersuri pentru creşterea subvenţiilor europene. Ei au discutat cu premierul Viorica Dăncilă la Palatul Victoria. 

S-a discutat despre legea zilierilor, vânzarea terenurilor sau despre impozitarea arendei.

Iar fermierii au venit şi cu argumente pentru creşterea subvenţiilor, a spus preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România, Laurenţiu Baciu: „Am cerut majorarea bugetului pentru România, ţinând cont de faptul că România are şi plafon de subvenţii mult mai mult decât în celelate ţări, iar pe piaţă suntem pe aceeaşi piaţă, cum, de altfel, am cerut găsirea unui ajutor, ţinând cont de faptul că noi, în România, suntem şi scut la Marea Neagră, ceea ce înseamnă piaţa cerealelor, unde avem concurenţi foarte puternici, cum ar fi Rusia şi Ucraina, ţări care nu au restricţiile pe care le are Uniunea Europeană”. 

Reprezentanţii fermierilor au fost invitaţi, săptămâna viitoare, şi la Comisia pentru agricultură din Camera Deputaţilor, unde se va discuta noua formă a legii pentru vânzarea terenurilor agricole.

RADOR

Articole înrudite