Ascultă Radio Antena Satelor Live

Lăptăria cu caimac, un nou producător pe piața lactatelor 100% românești

Astăzi, s-a lansat Lăptăria cu Caimac, un nou producător de lactate de specialitate, 100% românești, integrale, naturale și minim procesate.

12 Iunie 2018, 15:36

Pentru început, Lăptăria cu Caimac readuce la rafturi laptele cu caimac, îmbuteliat în sticle de 1 litru, iar produsele vor fi distribuite în magazinele Mega Image din București. Cu o investiție totală de peste 5.000.000 euro în noua fabrică și o capacitate tehnică de procesare de aproximativ 75 tone de lapte pe zi, Lăptăria cu caimac folosește tehnici de procesare moderne dar blânde, o temperatură de pasteurizare mai joasă decât media obișnuită, pentru a păstra gustul adevărat al laptelui de la vacă și o parte cât mai mare din substanțele nutritive naturale.Laptele cu caimac se va găsi la rafturi în sticle de sticlă, fiind un lapte integral, nestandardizat, cu grăsime variabilă între 3,8% și 4,1%, așa cum îl dă vaca. Termenul de valabilitate va fi de 14 zile, mai redus decât cel obișnuit, dar astfel va fi păstrat tot ce este mai bun din laptele natural, datorită procesării minime. Calitatea ridicată și gustul deosebit ale produselor Lăptăriei cu caimac sunt asigurate prin 100% conținut de lapte proaspăt, integral, fără adaosuri inutile, de la văcuțe crescute în România.
“Planurile de a deschide lăptăria (fabrica de procesare) s-au născut firesc, atât datorită dezvoltării continue a fermei și a dorinței noastre de a continua afacerea familiei, dar și din dorința de a consuma produse cât mai sănătoase, naturale și gustoase, care reușesc să îmbine ceea ce ne oferă natura cu mijloacele moderne de producție. Aceasta nu înseamnă că produsele Lăptăriei cu caimac sunt 100% cum se făceau odată, dar nici 100% cum se produc acum, ci doar că ne-am asumat misiunea de a lua ce-i mai bun atât din tradiție, cât și din actualitate, dar mai ales din lapte, adică acel caimac ce reprezintă o dovadă în plus a calității, a laptelui natural și a gustului.”, a declarat Mădălina Cocan, manager al Lăptăriei cu caimac.Ferma Lăptăriei cu caimac este una dintre cele mai mari ferme de vaci de lapte din România, înființată în urmă cu 24 de ani, în prezent ajungând la aproximativ 2600 de vaci din rasa Holstein Friesian, dintre care 950 sunt vaci de muls. De peste 10 ani, ferma livrează lapte crud, vrac, către marii procesatori din România și, in ultimii ani, și din Bulgaria, cu livrări zilnice de lapte de peste 25.000 de litri.“Suntem o societate integrată, ceea ce ne permite să controlăm și să garantăm pentru tot ce ține de lactatele noastre, începând cu cerealele, oleaginoasele și fânul cultivate pe 3500 de ha, cu care asigurăm 90% din hrana vacilor, apoi animalele de rasă și apoi laptele. Numai datorită unei îngrijiri bune a vacilor, a investițiilor făcute în fermă beneficiem de un lapte bun, gustos și foarte curat din punct de vedere sanitar-veterinar care ne obligă practic să-l valorificăm cum se cuvine.” a declarat Adrian Cocan, manager al Lăptăriei cu caimac.Fabrica de procesare de ultimă generație a Lăptăriei cu caimac are 1517 mp și se află vizavi de fermă, pentru ca laptele să ajungă imediat pe linia de producție, neatins de om sau de aer, la cele mai înalte standarde de siguranță alimentară.Planurile de dezvoltare prevăd un total de 6 linii de producție funcționale până la finalul anului 2018, iar în curând, alături de sticlele de lapte cu caimac, la rafturi vor ajunge și alte produse ale Lăptăriei cu caimac, precum iaurtul natural, cașul proaspăt de vacă și cașul zvântat.
Mai multe informații despre Lăptăria cu Caimac și produsele brandului găsiți la www.laptariacucaimac.ro sau pe pagina de Facebook Lăptăria cu Caimac.

Sursa: conanpr.ro
Sursa foto:conanpr.ro

Mai multe ferme mixte din zece județe devin modele de agricultură responsabilă
Actualitatea agricola 27 Octombrie 2025, 14:40

Mai multe ferme mixte din zece județe devin modele de agricultură responsabilă

Standardizarea practicilor ecologice în agricultura românească primește un impuls major. Ministerul Mediului a pus la bătaie...

Mai multe ferme mixte din zece județe devin modele de agricultură responsabilă
Criză fără precedent pentru apicultura gorjeană: 2025, un an fără miere
Actualitatea agricola 20 Octombrie 2025, 16:24

Criză fără precedent pentru apicultura gorjeană: 2025, un an fără miere

Apicultorii din județul Gorj se confruntă cu una dintre cele mai dificile perioade din ultimii ani. Din cauza condițiilor...

Criză fără precedent pentru apicultura gorjeană: 2025, un an fără miere
Toamna coboară turmele: Ciobanii în fața unui an greu și a unei ierni nesigure
Actualitatea agricola 20 Octombrie 2025, 10:44

Toamna coboară turmele: Ciobanii în fața unui an greu și a unei ierni nesigure

Toamna nu înseamnă doar frunze ruginii și recolte, ci și un moment simbolic pentru lumea satului: coborârea oilor de la...

Toamna coboară turmele: Ciobanii în fața unui an greu și a unei ierni nesigure
Criză în cultura sfeclei de zahăr: Fermierii români renunță, fabricile abia mai rezistă
Actualitatea agricola 20 Octombrie 2025, 10:29

Criză în cultura sfeclei de zahăr: Fermierii români renunță, fabricile abia mai rezistă

Producția de zahăr din România este în cădere liberă. Suprafețele cultivate cu sfeclă s-au redus drastic, iar tot mai puțini...

Criză în cultura sfeclei de zahăr: Fermierii români renunță, fabricile abia mai rezistă
Recolta 2025, un an de aur pentru vinul românesc: Calitate excepțională confirmată
Actualitatea agricola 17 Octombrie 2025, 14:27

Recolta 2025, un an de aur pentru vinul românesc: Calitate excepțională confirmată

În pofida capriciilor meteorologice cu care s-au confruntat podgoriile, analizele de specialitate indică o performanță de...

Recolta 2025, un an de aur pentru vinul românesc: Calitate excepțională confirmată
Criză în cercetarea și producerea cartofului românesc. Producțiile sunt cele mai mici din ultimii 40 de ani
Actualitatea agricola 16 Octombrie 2025, 14:06

Criză în cercetarea și producerea cartofului românesc. Producțiile sunt cele mai mici din ultimii 40 de ani

Înființată în 1980, Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare pentru Cartof Târgu Secuiesc rămâne un reper al cercetării agricole...

Criză în cercetarea și producerea cartofului românesc. Producțiile sunt cele mai mici din ultimii 40 de ani
Cultura cartofului, la răscruce: România produce de trei ori mai puțin decât are nevoie
Actualitatea agricola 16 Octombrie 2025, 09:37

Cultura cartofului, la răscruce: România produce de trei ori mai puțin decât are nevoie

Deși odinioară era considerat „a doua pâine a românilor”, cartoful a ajuns în 2025 o cultură aproape de subzistență....

Cultura cartofului, la răscruce: România produce de trei ori mai puțin decât are nevoie
Zeci de animale infectate cu Boala Limbii Albastre, într-o fermă din județul Sibiu
Actualitatea agricola 15 Octombrie 2025, 15:33

Zeci de animale infectate cu Boala Limbii Albastre, într-o fermă din județul Sibiu

Autoritățile sanitar-veterinare din județul Sibiu au instituit măsuri de urgență după depistarea unui focar de Boala Limbii...

Zeci de animale infectate cu Boala Limbii Albastre, într-o fermă din județul Sibiu