-

Campania „Alege oaia”, pentru două zile, la Slatina

Campania Ministerului Agriculturii, „Alegea oaia!” a ajuns vineri, 23 iunie, la Slatina, unde timp de două zile slătinenii vor putea vedea cele mai frumoase exemplare de ovine din Olt și din județele învecinate. 

Cu acest prilej vor putea degusta si achizitiona produse traditionale din carne si lapte de oaie. Caravana „Alegea oaia!” este însotita la Slatina de ministrul Petre Daea, vicepremierul Paul Stanescu si presedintii comisiei de Agricultura din Senat si Camera Deputatilor.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a afirmat astazi, la Slatina ca, dupa initierea acestei campanii, consumul de carne de oaie si de preparate din carne si lapte de oaie a crescut cu 104%, un lucru îmbucurator pentru crescatorii de ovine. Acestia i-au cerut oficialului de la Agricultura sa se implice mai mult privind piata exportului de carne de oaie, dar sa puna la punct si punctele pentru livrarea lânii de la oile crescute în tara.

Obiectivul final al acestei campanii este pastrarea traditiilor locale privind obiceiurile gastronomice de preparare a carnii de oaie, cresterea consumului de produse din carne de oaie, sprijinirea crescatorilor autohtoni de ovine si înfiintarea la nivel national a unei piete de Gross, iar la nivel judetean constituirea de magazine destinate comercializarii carnii si a produselor din carne de oaie. Organizatorii ofera gratis pe parcursul celor doua zile circa 3000 de portii de tocanita din carne de oaie.

LAURA STOICAN

foto: https://www.telegraph.co.uk