-

Fermieri nemulţumiţi că firmele de asigurări nu acordă despăgubiri pentru pagubele produse de vreme

Fermierii din Mehedinţi sunt nemulţumiţi că firmele de asigurări nu le acordă despăgubiri pentru pagubele produse de vremea rea.

Ei spun că deşi distrugerile sunt substanţiale, constatările companiilor de asigurări sunt făcute superficial, tocmai pentru a-i dezavantaja.

După capriciile vremii care le-au provocat pierderi foarte mari în culturi, fermierii în Mehedinţi spun că se mai lovesc acum de o problemă, este vorba de relaţia cu societăţile de asigurări care ar refuza să facă evaluări corecte pentru pagubele produse de fenomenele meteo.

Cultivatorii de terenuri spun că sunt suprafeţe agricole unde din cauza grindinei, vijeliilor şi a ploilor repetate au pierdut peste 75% din recoltă. În aceste condiţii sperau ca măcar o parte dintre aceste pierderi să fie acoperite de societăţile de asigurări, cărora le-au plătit poliţe pentru a-şi asigura culturile.

Pagubele nu sunt atât de mari încât să oferim despăgubiri - a fost răspunsul celor de la care aşteptau salvarea, răspuns care i-a nemulţumit, desigur, pe fermieri.

RADOR