-

Legume proaspete aduse la piață de doi pensionari

O familie de pensionari din Bistrița reușește să producă anual câteva tone de roșii chiar în grădina casei nu departe de centrul municipiului. Ei cultivă legume pe o suprafață de 2500 mp.

Pe circa 1000 mp sunt amenajate două solarii numai cu roșii. Ei reușesc să producă într-o vară circa 6 tone de roșii într-un ciclu de producție.

Soții Dărăban spun că tot ceea ce fac este mai mult din pasiune. Ei s-au apucat de grădinărit în urmă cu câțiva ani, iar acum reușesc să obțină venituri frumușele, ne informeaza Viorel Grosu, corespondent Radio Antena Satelor.

„Avem terenul, am pus și niște pomi și încercăm să producem cât mai bine. Ar fi bune niște centre de colectare a legumelor și fructelor unde să ne vindem marfa”, a precizat domnul Dărăban, care merge la piața din oraș unde vinde roșiile, ceapa, castraveții și păstăile la kilogram. 

Legumicultorii bistrițeni sunt atât de bine cunoscuți în piața centrală a Bistriței încât dimineața sunt așteptați de clienții fideli aceștia afirmând că soții Dărăban vin numai cu legume proaspete și sănătoase preferând să cumpere de la ei respectându - le astfel munca și eforturile depuse pentru a întreține legumele din propria grădină .

"Piața e oricum plină de tot felul de intermediari care cumpără de la adevărații producători ieftin și ulterior le vând la prețuri mult mai mari, câștigurile consistente fiind ale lor și nu a celor ce trudesc la munca din câmp" afirmă Lucica Gălățan, o clientă a soților Dărăban.

"Eu și alții ca mine încercăm să-i susținem astfel pe producătorii locali, cumpărând de la ei, pentru că știu că muncesc din greu iar alții care stau în piață cu zilele fac numai speculă. Cumpără ieftin și vând scump " mai spune doamna Gălățan.

Articole înrudite