-

Noi cazuri de pestă porcină africană, confirmate în județul Satu Mare

Pe fondurile de vânătoare din județul Satu Mare, aflate deja în carantină, au mai fost confirmate alte patru cazuri de pestă porcină.

Rezultatele pozitive au fost confirmate de către Laboratorul Național de Referință pentru Diagnostic și Sănătate Animală București.

Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Satu Mare anunta ca riscul foarte mare îl constituie rezervoarele naturale ale virusului reprezentate de porcii mistreti, dar si porcii domestici, în cazul în care acestia intra în contact direct sau indirect.

Toate aglomerarile si expozitiile de animale din localitatile judetului Satu Mare ramân închise pâna la noi dispozitii.

Suinele domestice din exploatatiile non profesionale trebuie tinute numai în spatii închise, iar acestea nu vor fi hranite cu resturi alimentare provenite din mâncarea gatita în familie.

Toti mistretii gasiti morti în fondurile de vânatoare de pe raza judetului Satu Mare, vor fi trimisi imediat la Laboratorul Sanitar Veterinar si pentru Siguranta Alimentelor din cadrul D.S.V.S.A.Satu Mare, cu respectarea stricta a tuturor masurilor de biosecuritate.

Medicii veterinari atentioneaza si pe aceasta cale toti crescatorii de suine, atât cei din exploatarile profesionale, cât si cei din exploatatiile non profesionale, ca orice suspiciune de boala sau îmbolnavire la porcine, trebuie anuntata de urgenta. (SERGIU PODINA)

Articole înrudite