-

Covasna: Se cer bani pentru pagubele cauzate de urşi

Asociația Crescătorilor de Bovine din judeţul Covasna solicită Guvernului să intervină pentru stoparea pagubelor cauzate de urşi.

Președintele asociaţiei, Ötvös Mozes, a adresat o scrisoare deschisă premierului Viorica Dăncilă şi ministrului Agriculturii, Petre Daea prin care semnalează faptul că urşii s-au înmulţit foarte mult şi au produs pagube însemnate atât agricultorilor, cât şi crescătorilor de animale.

Acesta menţionează, printre altele, că în momentul de față în judeţul Covasna nu există nici măcar o singură localitate în care urşii să nu fi distrus culturi biologice sau să nu fi omorât animale aflate la păşunat sau în gospodării.

Ötvös Mozes avertizează, totodată, că urşii pun în pericol şi vieţile oamenilor, în multe localităţi aceştia din urmă nemaiavând curajul să iasă din case după înserat, iar din acest motiv nici nu se mai găsesc persoane dispuse să păzească stânile.

În opinia liderului Asociaţiei Judeţene a Crescătorilor de Bovine, cotele de extracție a urşilor aprobate până acum sunt foarte reduse în comparaţie cu numărul celor existenţi şi consideră că este absolut necesar ca Guvernul să dispună măsuri stringente pentru limitarea pagubelor provocare de animalele salbatice.

 

Sursa: Rador

Sursa foto:  romaniaregional.ro

Articole înrudite