-

România va înregistra în acest an producții agricole foarte bune

În ciuda vremii instabile din acest an, România va înregistra productii agricole foarte bune, ba chiar „extraordinare”, a declarat secretarul de stat Sorin Roșu Mareș.

„Ceea ce ne da Dumnezeu luam ca atare si ne ducem mai departe, dar Dumnezeu ne da ceea ce trebuie, adica ne-a dat ploaie, ne-a dat soare, un an agricol bun, chiar foarte bun si nu spun lucruri mari. Începem sa avem si în România agricultura asa cum trebuie. Este al doilea an la rând în care vom avea productii extraordinare. La o parte dintre ele s-a terminat recoltarea, la grâu, la orz.

Dupa cum arata porumbul, vom avea productii foarte bune, asta nu numai ca ne-a ajutat vremea, dar a ajutat si ca subventiile au venit la timp, fermierii au avut bani cu ce sa înceapa lucrarile agricole, au avut bani cu ce sa plateasca aceste lucrari care se fac si le-au putut face la timp. Acesta este un merit al tuturor pentru ca acesti bani trebuie sa ajunga cât mai repede la dumneavoastra.

Si în acest an, pe 16 octombrie, vrem sa începem sa dam avansul la subventie pentru toata lumea asa cum am facut si anul trecut”, a spus Sorin Rosu Mares. Secretarul de stat a participat duminica la zilele comunei Sânmihaiu de Câmpie, supranumite „Cununa Grâului”. (CRISTIANA SABAU)