-

Călărași: crescătorii de suine au fost azi în ședință cu Prefectul

Astazi, la sediul comunei Borcea, județul Călărași, a avut loc, la ora 11:00, o instruire privind modul de acțiune la primele semne ale bolii care a făcut ravagii în opt județe.

Prefectul județului Călărași, George Iacob, primarul comunei Borcea Nedelcu Aniel, senator Roxana Pațurcă, dar si reprezentații Direcției Sanitare Veterinare și Sănătatea Alimentelor Călărași au avut astăzi, o întâlnire informală cu crescatorii de porci în contextul în care la granițele județului sunt tot mai multe focare de pestă porcină africană și există riscul iminent ca aceasta să se extinda.

Prefectul George Iacob a precizat, pentru Radio Romania Antena Satelor, că a atras atenția celor prezenți că boala a evoluat exploziv în sud-estul țării și este necesar să se se acționeze ferm. Acesta a mai spus ca în județul Călărași exista doua filtre permanente, în comunele Ștefan cel Mare și Borcea, pe care le-a verificat personal de nenumărate ori. George Iacob și-a arătat îngrijorarea și a mai spus că autoritățile și fermierii trebuie să fie în alertă ca pesta porcină africană sa nu se extinda.

RAMONA ALEXANDRESCU

Foto: Prefectura Călărași