-

Nou focar de pestă porcină africană, la Seimenii Mici

În județul Constanța s-au semnalat noi cazuri de pestă porcină africană. Ieri s-a confirmat un nou focar într-o exploatație din satul Seimenii Mici, de pe malul Dunării, iar ieri dimineață a început acțiunea de ucidere a porcilor, aproximativ 300 de capete.

Centrul Local de Combatare a Bolilor întrunit sub conducerea prefectului judetului Constanta, Dumitru Jeaca, a dispus si instituirea de filtre la caile de acces în si dinspre localitatile în care s-au descoperit focare. Conform raportului prezentat de Directia Sanitara Veterinara pentru Siguranta Alimentelor Constanta exista o suspiciune de pesta porcina africana si la porcii domestici din comuna Seimeni.

În judetul Constanta au fost confirmate pâna acum 27 de focare de pesta porcina în opt localitati: Vadu, Cheia, Dulcesti, Istria, Vadu Oii, Ciobanu, Gârliciu si Hârsova. În primele sase au fost întreprinse si finalizate masurile de prevenire, depistare si limitarea extinderii focarelor de PPA. În prezent se actioneaza cu echipe de specialisti, cu sprijinul structurilor MAI si MAPN în Ciobanu, Gârliciu si Hârsova.

SORIN CEALERA