-

Se fură carnea porcilor sacrificaţi ca urmare a pestei porcine africane

În judeţul Brăila, unde sunt două mari ferme de creştere a porcilor afectate de prezenţa virusului pestei porcine africane, oamenii au început să fure carnea animalelor sacrificate.

Poliţiştii brăileni au desfăşurat o acţiune pe raza comunelor Gropeni şi Tichileşti în vederea identificării produselor de origine animală cu risc de transmitere a virusului pestei porcine africane. Astfel, poliţiştii au depistat în trafic un bărbat în timp ce transporta cu un autoturism cantitatea de 9 kg de porc şi doi consăteni care călătoreau cu autobuzul şi aveau asupra lor cantitatea totală de 15 kg de porc.

Poliţiştii au descoperit în urma investigaţiei că aceste cantităţi de carne au fost furate din incinta unei societăţi comerciale declarate în stare de carantină. Întreaga cantitate de carne de porc a fost confiscată şi predată DNSVSA, iar în cauză a fost întocmit dosar penal.

Porcii ucişi trebuie incineraţi sau îngropaţi în pământ, nicidecum introduşi în consum, pentru că astfel s-ar putea răspândi în continuare temutul virus care omoară porcii.

RADOR